Eendracht verrast in Arnhem Cup

17 mei 2018 | Van onze AS-redactie

Eendracht staat in de finale van het 49e toernooi de Arnhem Cup. De vierdeklasser verraste donderdagavond in de halve eindstrijd stadgenoot MASV: 3-2. Sander Kok was bij Eendracht de grote man. De aanvallende middenvelder nam alle drie treffers van de ’thuisploeg’ voor zijn rekening. Voor MASV scoorden Angelo Siep en Adjero Ubbergen.

“In de finale! Heel mooi en nu moeten we die ook maar winnen”, zei een blije Sander Kok, die ondanks zijn drie fraaie doelpunten weigerde alle eer naar zichzelf toe te trekken, . “We hebben dit met elkaar gedaan en ook maar heel weinig kansen weggegeven. Deze prestatie moeten we doortrekken naar de competitie, want we moeten ons wel handhaven in de vierde klasse.”
MASV startte in de halve finale van de Arnhem Cup als favoriet, maar de ploeg van trainer Jhon van Beukering keek al na twee minuten tegen een achterstand aan. Kok verraste MASV-doelman Ids van Kalleveen, vervanger van eerste doelman Raymond van Driel, met een vrije trap in de korte hoek: 1-0. Nadat Angelo Siep namens MASV de lat had getroffen, zorgde weer Kok in de 18e minuut voor 2-0. Arbiter John Christian paste daarbij na een overtreding van MASV uitstekend de voordeelregel toe.
Vlak voor rust had Abdullah Kherfi de 3-0 op zijn schoen, maar doelman Van Kalleveen redde met de voet. Drie minuten later bracht Angelo Siep MASV terug in de wedstrijd. De topschutter rondde fraai af na een goedlopende aanval: 2-1.

Na de hervatting drong MASV aan. Invaller Danny Hessing trof via de handen van Eendracht-doelman Luuk Martinez de lat. In de 57e bracht Kok de marge weer op twee treffers en voltooide zijn hattrick. De middenvelder zocht op het juiste moment de diepte en scoorde met de mooie lob: 3-1. Mike Hieltjes was dicht bij 4-1, maar de lat voorkwam na een schitterende uithaal een treffer. MASV viel in de slotfase met man en macht aan, maar deed dat weinig doordacht. Adjero Ubbergen zorgde vlak voor tijd nog wel voor 3-2, maar daarna was Eendracht dichter bij 4-2 dan MASV bij de gelijkmaker. Met twee geweldige reddingen, onder meer bij een inzet van Ronnie Slot, voorkwam Van Kalleveen een vierde treffer van Eendracht. 

De nederlaag tegen Eendracht betekende voor MASV een nieuwe teleurstelling. Na de nederlaag (2-5) in de finale van de KNVB districtsbeker oost tegen DFS en het verlies in de competitie tegen DCS (1-0) mist MASV ook de derde kans op een hoofdprijs. “We richten ons helemaal op de nacompetitie”, zei MASV-trainer Jhon van Beukering. “Het is een beetje op. Gelukkig kunnen we vanaf nu weer gewoon trainen, want dat hebben we door al die wedstrijden maar weinig gedaan.”
Van Beukering, die niet over zijn sterkste formatie kon beschikken, had lovende woorden voor Eendracht. “De overwinning was verdiend.”

* Foto boven: Abdullah Kherfi heeft de 3-0 op zijn schoen, maar doelman Ids van Kalleveen van MASV zal redden. (Foto: Coen Dreuning)

Vrije trap Danny Hessing, hoofdrol doelman Luuk Martinez (video: Coen Dreuning)


Trainer Marcel Gerrist van Eendracht slaat de verrichtingen van zijn ploeg gade.


De bal is via de lat weer terug in het veld. Doelman Luuk Martinez van Eendracht zal redding brengen voordat de inkomende Angelo Siep voor MASV kan scoren. 


ARNHEM CUP

UITSLAGEN EN PROGRAMMA
Voorronde
Dinsdag 3 april
SML – RKHVV                             2-2   (SML wns)
Eerste ronde       
Dinsdag 27 maart
Arnhemia – AZ 2000                  3-4
Dinsdag 3 april
ESA – AVW’66                             0-3                                      
Duno – VDZ                                  1-3                              
Angeren – OVC ’85                      1-6                           
Eldenia – Eendracht                   3-3  (Eendracht wns)
Dinsdag 10 april
De Paasberg (za) – Elsweide     2-2  (De Paasberg wns)
DVOV – MASV                             1-2                
Dinsdag 17 april                                      
SML – De Paasberg (zo)            9-0        

Kwartfinales (terrein Eendracht, 20.00 uur)
Dinsdag 24 april
AVW ’66 – VDZ                           4-1
Woensdag 25 april
De Paasberg (za) – Eendracht  1-3
Dinsdag 1 mei
OVC ’85 – MASV                         2-3
Dinsdag 15 mei
SML – AZ 2000                           4-2

Halve finales (terrein Eendracht)
Donderdag 17 mei
MASV – Eendracht                     2-3
Programma
Dinsdag 22 mei
AVW ’66 – SML

Finale (terrein Eendracht)
Zondag 3 juni (19.30 uur)