Edwin Bouman: voorlopig rust

10 december 2010 | Van onze AS-redactie

Edwin Bouman komt voorlopig niet meer in actie voor Oost-Arnhem/Hotel Warnsborn. De korfballer kampt met een enkelblessure, waarvan de ernst nog niet geheel duidelijk is. Dat moet verder onderzoek uitwijzen.

“Er hoopt zich in het enkelgewricht vocht op bij inspanning”, legt Bouman uit. “Ik loop daar al een paar weken mee en het zorgt voor een zeurderige pijn. Als ik 100 procent geef, dan voel ik het behoorlijk. Ik heb geen zin om op halve kracht te spelen. En ik train óf volledig óf ik train niet. Daarom heb ik gezegd, dat ik het even voor gezien houdt.”
Bouman had al geen basisplaats meer in de hoofdmacht van Oost-Arnhem. De 38-jarige speler was door trainer Petra Geelhoedt bij aanvang van de zaalcompetitie naar het tweede team gezet. Bouman trad nog wel op als wisselspeler bij de hoofdmacht.
“Daar komt bij dat er ook nog iemand af moet vallen bij het tweede team. Stel dat ik nu doorga, dan valt een andere speler af. Maar misschien moet ik volgende week zeggen, dat ik niet verder kan en dan moet diegene weer terug komen. Dat is niet netjes”, aldus Bouman.
Van het enkelgewricht zijn al foto’s gemaakt, maar verder onderzoek moet uitwijzen wat precies de oorzaak is. Bouman: “Ik heb volgende week ook nog een afspraak op Klein Rosendael. Daar wordt opnieuw naar mijn enkel gekeken. Pas daarna neem ik een beslissing over mijn sportieve toekomst.”

Oost-Arnhem, momenteel koploper in de overgangsklasse B met 6 punten uit 4 duels, speelt zaterdag thuis tegen GKV, de nummer twee op de ranglijst. De ploeg uit Gorinchem speelde pas 3 wedstrijden en heeft 4 punten. Door de slechte weersomstandigheden werd de uitwedstrijd tegen het Barendrechtse Vitesse vorige week zaterdag afgelast.
Bij Oost-Arnhem neemt Rick Verdouw, die zaterdag tegen Tjoba een schorsing van 1 duel uitzat, de plaats weer in van Rob Meiling.
Het duel tussen Oost-Arnhem en GKV in sporthal Valkenhuizen begint zaterdag om 16.45 uur. 

Klik hier voor het volledige korfbalprogramma.