Edwin Bouman terug naar Oost-Arnhem 2

11 november 2010 | Van onze AS-redactie

Edwin Bouman behoort niet langer tot de hoofdmacht van Oost-Arnhem/Hotel Warnsborn. De korfballer is door trainer-coach Petra Geelhoedt teruggezet naar het tweede team.

Oost-Arnhem begint zaterdag de zaalkorfbalcompetitie in de overgangsklasse B met een thuiswedstrijd tegen het Barendrechtse Vitesse. Bouman is daar dus niet meer bij en dat is voor de speler, die bijna twee weken geleden met het Tsjechische team nog een bronzen plak behaalde op het EK korfbal, een grote teleurstelling. “Ik heb vorige week maandag en woensdag getraind en toen is er niets gezegd. Afgelopen zaterdag hadden we een oefentoernooi en daar is me voorafgaande aan de wedstrijden door de trainer verteld, dat ik bij het tweede zat. Dat viel me toen rauw op het dak, maar heb er verder voor het toernooi geen woorden aan vuil gemaakt. Ik wilde er eerst over nadenken en niet emotioneel reageren.”
Bouman wil nog wel een vervolggesprek met trainer Petra Geelhoedt, maar dat heeft tot op de dag van vandaag (donderdag) nog niet plaatsgevonden. “Ik heb de beslissing gehoord en geaccepteerd, maar ik heb niet de tijd en de kans gekregen om te laten zien dat ik in vorm ben. Voor mijn gevoel is het besluit ook niet genomen op basis van kwaliteit. En als het eerste team niet draait, krijg ik dan weer een kans? Dat wil ik graag weten. Ik vind het prima als een trainer een keuze maakt voor vier anderen. Maar ik ben in vorm. Ik kom terug”, klinkt Bouman strijdvaardig. Bouman gaat in ieder geval niet voor een andere club spelen.

In een reactie laat trainer Petra Geelhoedt weten Bouman niet te hebben afgeschreven. “Ik zie in Edwin iemand die nog van waarde kan zijn voor Oost-Arnhem. Zeker voor al die jonge gasten en ook als het even niet loopt. Binnen Oost-Arnhem is een keuze gemaakt om bij het eerste 4-4 te spelen, dus met 8 vaste mensen, en bij het tweede 5-5. Daar moeten we dus ook vorm aan geven. En Edwin is afgevallen, omdat ik gekozen heb voor de 4 mannen, die in het laatste deel van de veldcompetitie iets goeds hebben neergezet. Het zijn 2 aanvallers en 2 rebounders. Dan is de puzzel snel gelegd. Het zijn allemaal jonge jongens en dat hoort ook bij mijn missie. Ik heb de opdracht om bij Oost-Arnhem aan de toekomst te werken. Maar nogmaals, daar kan Edwin nog heel veel aan toevoegen. Hij is door mij dus niet afgeschreven.”
Yke Bijlsma maakt zaterdag tegen Vitesse vrijwel zeker haar rentree, hoewel ze nog niet volledig hersteld is van haar bovenbeenblessure. Peter Hage is herstellende van zijn enkeloperatie en niet inzetbaar. De 20-jarige Emiel Broenink, aan het begin van het seizoen overgekomen van Rheko, neemt de plaats in van Edwin Bouman.
Behalve Yke Bijlsma en Emiel Broenink kunnen ook Thijs Broenink, Marijn Valk, Rick Verdouw, Linda Eijkhout, Minke de Jager en Sanne Ligt rekenen op een basisplaats.
Het duel tussen Oost-Arnhem en Vitesse, in sporthal Valkenhuizen, begint zaterdag om 15.45 uur.

 

 
Trainer Petra Geelhoedt: “Edwin Bouman kan nog van waarde zijn voor Oost-Arnhem. Ik heb hem niet afgeschreven.”