Echte test Vitesse bij FC Groningen

15 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse verdedigt zondag in de uitwedstrijd tegen FC Groningen de tweede plaats op de ranglijst van de eredivisie. Dat gebeurt mogelijk zonder Wilfried Bony, die vrijdag met een knieblessure de training verliet.

Met 10 punten uit 4 duels kent Vitesse een voortreffelijke start van het seizoen. Toch moet de ware kracht van Vitesse nog blijken, want het heeft de Arnhemse ploeg tot nu toe allerminst tegen gezeten. In de eerste thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag kwam de formatie van trainer Fred Rutten (foto) pas in de slotfase gelijk (2-2) en de wat gelukkige winst tegen Feyenoord greep Vitesse pas in blessuretijd. Tussen die twee wedstrijden in ontdeed Vitesse zich in uitduels van de twee ‘zwakke broeders’ PEC Zwolle (1-2) en Willem II (0-2). Bij PEC Zwolle ontsnapte Vitesse in blessuretijd nog aan de gelijkmaker, toen de thuisploeg een strafschop miste.
FC Groningen ‘uit’ is een echte graadmeter voor Vitesse. De noorderlingen hadden niet zo’n geweldige start, maar van nederlagen bij FC Twente (4-1) en thuis tegen PSV (1-3) kijkt niemand op. In de laatste wedstrijd bij ADO Den Haag pakte FC Groningen door een 1-0 zege wel de drie punten.
“Groningen heeft, behoudens Willem II, niet de gemakkelijkste tegenstanders gehad”, zegt trainer Fred Rutten van Vitesse voor de camera van VitesseTV.  “Maar de zege op ADO heeft de ploeg in een andere sfeer gebracht en ik denk dat ze zondag tegen ons de messen zullen slijpen.”
FC Groningen – Vitesse begint zondag in de Euroborg om 16.30 uur.