Eagles komen iets tekort bij Orca’s

29 januari 2011 | Van onze AS-redactie

De basketballers van Arnhemia Eagles hebben zaterdag de uitwedstrijd tegen Orca’s met 85-78 verloren. De Eagles speelden een goede wedstrijd, maar kwamen net iets tekort.

Daar waar er donderdag kansloos en met bijzonder slecht spel verloren werd van Dunckers in Hilversum,  kon de ploeg uit Arnhem het zaterdagavond op Urk in een redelijke wedstrijd niet bolwerken tegen de stugge, fysiek sterke ploeg uit Urk. Het werd 85-78 via de tussenstanden 23-20 18-21 25-19 19-18.

Het duel ging  lange tijd gelijk op, bij rust stond er een 41-41 stand op het bord. Op het eind van het derde kwart keken de Arnhemmers tegen een achterstand van zes punten aan. Gedurende de rest van de wedstrijd wist de ploeg nog wel een paar keer aan te haken bij de thuisploeg maar het echt gelijk trekken van die stand dan wel een voorsprong pakken zat er niet in. Daarvoor speelden de Arnhemmers niet goed genoeg en waren ze niet scherp genoeg: twee keer wisselde de ploeg in de tweede helft bijvoorbeeld naar een zone-defence en twee keer ‘vergat’ een speler de gemaakte afspraken waardoor de ploeg uit Urk twee keer ongehinderd kon aanleggen voor een 3-punts-schot.  
Eagles maakt een duikeling op de ranglijst naar plek vijf. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan. Zaterdag komt koploper Penta naar Arnhem. Daarna volgt het uitduel tegen Jugglers Enschede,  en tot slot is Dunckers de tegenstander in De Laar.

Scores Arnhemia Eagles: Bram Sieben 18 punten, Guido Groenendijk 11, Jeroen Dolleman 11, Kasper Rijkers 10.