Eagles goed van start in 2011

8 januari 2011 | Van onze AS-redactie

Arnhemia Eagles is goed begonnen aan de tweede seizoenshelft in de eerste divisie. De Arnhemse basketballers wonnen zaterdag de uitwedstrijd tegen New Stars met 79-61.

In een redelijke wedstrijd had de ploeg uit Arnhem weinig moeite met de basketballers uit Nieuwegein. Belangrijk voor Eagles is dat het zo langzamerhand over een fysiek fitte en complete selectie lijkt te gaan beschikken, er zitten nog wat kleine blessures in de ploeg, maar het zit er aan te komen. Dat betekent dat er dus ook weer voluit en compleet getraind kan worden en dat zal vanzelf resultaat gaan opleveren. Daarnaast is Richard Kofi terug uit Amerika, deze wedstrijd zat hij nog aan de kant, maar over twee weken kan ook hij zijn opwachting maken.
Eagles was zaterdagavond scherp, kon op elke positie (guard, forward, center) de strijd aan met de tegenstander en kwam daar individueel als winnaar uit. Met bij vlagen goed spel werd duidelijk dat in potentie de basketballers uit Arnhem erg goed kunnen spelen. Eagles nam een snelle 6-2 voorsprong en middels goed spel van Guido Groenendijk, Kasper Rijkers en Peter van de Kamp werd in kwart 1 en 2 de voorsprong langzaam uitgebouwd tot 32-23 bij rust. Kwart drie was het beste kwart van de wedstrijd, drie driepunters van Bram Sieben (totaal 5) brachten een 56-35 stand op het bord. De  wedstrijd was toen wel gespeeld en Eagles kwam daarna ook niet meer in gevaar.

New Stars-Arnhemia Eagles 61-79 (15-15 8-17 20-28 18-19).
Scores Eagles:
Guido Groenendijk 21 punten, Bram Sieben 15, Kasper Rijkers 14, Jeroen Dolleman 10, Tim Paardenkooper 5, Peter van de Kamp 5, Timothy Donk 5, Bas de Leeuw 4.
Komende weekend zijn de Arnhemmers vrij, de week erop, op zaterdag 22 januari staat de thuiswedstrijd in sporthal de Laar tegen Elburg op het programma.