E&A kan eindelijk weer eens juichen

18 januari 2016 | Van onze AS-redactie

Na vijf nederlagen op rij toonde de handbalsters van E&A zich weer eens van hun beste kant. In de tweede divisie B won de ploeg van trainer Björn Willunat (foto) met 26-20 van Westsite.

Het was in de laatste vier duels van 2015 en de eerste in 2016 niet goed gegaan met E&A. De Arnhemse handbalformatie haalde niet meer het niveau van het begin van de competitie, waarin uit de eerste zeven wedstrijden 10 punten werden behaald. Zaterdag trakteerden de handbalsters van E&A de eigen fans weer op een ouderwetse avond. Na een mioeizame openingsfase (1-5 achterstand) kwam Westsite er niet meer aan te pas.
Na een 14-8 voorsprong bij rust liep E&A na de pauze uit naar 22-13. In de slotfase liet de thuisploeg de teugels nog wat vieren, maar de zege kwam niet meer in gevaar: 26-20.
Daarmee nam E&A meteen revanche voor de 30-19 nederlaag die de ploeg eerder dit seizoen in Amsterdam leed tegen Westsite. Het vertoonde spel in grote delen van de wedstrijd zorgde echter vooral voor blije gezichten aan de kant van E&A. Naomi Brunekreef was met 9 doelpunten de opvallendste speelster aan Arnhemse kant. Roos Beljon maakte na lang blessureleed weer haar eerste minuten.
E&A staat na de zege op Westsite op een zevende plek met 12 punten uit 13 duels. Het Zoetermeerse Gemini, dat dit seizoen alleen verloor van E&A, gaat met 22 uit 13 aan kop in de tweede divisie B.

Doelpunten E&A: Naomi Brunekreef 9, Karlijn Geurds 4, Robin Verkroost 4, Lynn Schoenaker 2, Eva de Munnik 2, Marloes Heida 1, Sabine Hommersom 1, Marlies Bouwman 1, Frenky Budding 1, Karlijn Abbenhuis 1.