E&A velt titelkandidaat Hercules

16 maart 2015 | Van onze AS-redactie

Spelen tegen een titelkandidaat haalt bij de handbalsters van E&A het beste naar boven. Na de zege op koploper Foreholte (30-25), twee weken geleden, moest nu ook de nummer twee Hercules er aan geloven: 23-21.

Met nog drie competitierondes voor de boeg lijkt middenmoter E&A in de strijd om de titel van de tweede divisie B een beslissende tik te hebben uitgedeeld aan Hercules. De achterstand van de Haagse ploeg op Foreholte bedraagt nu 3 punten.Op de prestaties van E&A valt dit seizoen geen peil te trekken. De ploeg van trainer Oleg Boiko (foto) is thuis heel sterk en won zeven van de tien gespeelde wedstrijden. Uit won de Arnhemse formatie slechts twee keer. E&A speelde dit seizoen nog niet gelijk.

Na het povere optreden van vorige week bij het laaggeklasseerde Verburch (30-23 verlies) liet E&A zich zaterdag in de eigen sporthal Rijkerswoerd weer van haar beste kant zien. Het duel met Hercules ging aanvankelijk gelijk op, maar daarna kwam de motor van E&A op gang. de thuisploeg legde fraaie combinaties op de mat en mede door een ijzersterke dekking stond er na 20 minuten een 12-6 stand in het voordeel van E&A op het bord. “Vanaf dat moment kwam er enig verval in ons spel en knokte Hercules zich terug in de wedstrijd”, vertelde E&A-speelster Eva de Munnik na afloop. “Het scoren ging moeizaam in de laatste fase, maar bij rust stond er nog steeds een 15-13 voorsprong op het scorebord.”

In de tweede helft bleef het verschil van twee treffers lange tijd gehandhaafd. De wedstrijd kon nog alle kanten op, maar na een tussensprintje had E&A de voorsprong uitgebouwd naar 21-17. De thuisploeg kreeg het lastig toen het met nog drie minuten op de klok met vier tegen zes kwam te staan. Met nog vijftig seconden te spelen was E&A weer compleet en had het een 22-21 voorsprong. De spanning was in die slotfase te snijden en Eva de Munnik kreeg nog een strafworp mee. Dione Housheer hield vanaf de strafworplijn haar zenuwen in bedwang en besliste de wedstrijd: 23-21.

Keepster Kaye Bruins was in verband met een uitwisseling van school afwezig. Rianne Heida sloot aan als reserve keepster. Eva de Munnik kon na afloop haar geluk niet op. “Vorige week verloren van de voorlaatste, nu winnen we van een kampioenskandidaat. Je kunt spreken van een wisselvallig en verrassend seizoen.”

E&A staat in de tweede divisie B met 18 punten uit 19 wedstrijden op eeen achtste plaats. Hellas (16 uit 19), Verburch (13 uit 19), Internos (12 uit 19) en Leudal (8 uit 19) staan nog onder de Arnhemse ploeg.

Doelpunten E&A: Dione Housheer 7 (waarvan drie strafworpen), Lynn Schoenaker 5, Daphne Verkroost 4, Susette Lauwen 3, Eva de Munnik 2, Sabine Hommersom 1, Roos Beljon 1.


Dione Housheer legt aan voor de strafworp en zal de eindstand op 23-21 in het voordeel van E&A brengen.