E&A stort na de pauze volledig in

11 januari 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handbalsters van E&A zijn niet goed uit de korte winterstop gekomen. De ploeg van trainer Oleg Boiko (foto) verloor zaterdag in de tweede divisie B in de Arnhemse sporthal Rijkerswoerd met 12-29.

E&A kende de kracht van de tegenstander uit de heenronde: de break-out. De Arnhemse formatie wilde zich niet nogmaals de kaas van het brood te laten eten. Helaas voor E&A pakte de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar heel anders uit. st: 13-9, eindstand 29-12. De wedstrijd tegen Gemini begon erg slecht. Binnen een mum van tijd stond E&A met 5-1 achter. Ondanks dat de meiden op de hoogte waren van het sterke wapen van Gemini waren zij niet in staat om de snelle tegenaanvallen af te stoppen. Na 10 minuten stond er een score van 2-8 op het bord.
E&A kwam moeilijk tot scoren bij de zeer sterke keepster van de tegenpartij en maakte daarbij ook te veel technische fouten. In het tweede gedeelte van de eerste helft kwam E&A beter in de wedstrijd. De thuisploeg knokte terug tot 9-12. Op slag van rust scoorde Gemini nog eenmaal: 9-13.
In de tweede helft waren alle afspraken die gemaakt waren in de rust volledig vergeten. E&A maakte erg veel slordige fouten, had te weinig druk in het aanvalsspel en kreeg wederom de ene na de andere break-out om de oren. De keepster van Gemini bleek een ware plaag voor E&A. Behalve dat zij vrijwel ieder schot stopte, gooide ze de breaks perfect in de handen aan. In de tweede helft lukte het E&A nog maar drie keer om te scoren.
tot overmaat van ramp kreeg Eva de Munnik van E&A bij een score van 12-21 nog een directe rode kaart vanwege het afstoppen van een speelster in een break-out. In de laatste tien minuten speelde Gemini de wedstrijd met gemak uit en liet E&A ver achter zich.

Doelpunten E&A: Dione Housheer 5 (waarvan 3 strafworpen), Sabine Hommersom 2 (waarvan 1 strafworp), Roos Beljon 2, Susette Lauwen 1, Naomi Brunekreef 1, Lynn Schoenaker 1.