E&A pakt de draad weer op

16 december 2014 | Van onze AS-redactie

De handbalsters van E&A wonnen in de tweede divisie B na vier competitienederlagen op rij eindelijk weer eens. De ploeg van trainer Oleg Boiko versloeg mede dankzij zes goals van Lynn Schoenaker (foto) het bezoekende MHV ’81 met 22-18.

 

De laatste overwinning van E&A dateerde al weer van 8 november. Toen was de Arnhemse ploeg thuis te sterk met 27-18 te sterk voor Leudal. daarna volgden louter nederlagen met als dieptepunt het verlies op 22 november tegen het onderaan staande Verburch (20-21).
Die nederlagen had het vertrouwen bij de ploeg van Oleg Boiko behoorlijk aangetast. bovendien was E & A door al die verliespartijen in de onderste regionen verzeild geraakt.

De midweekse bekerwedstrijd bij Kwiek, voorafgaand aan het duel met MHV ’81, ging met een uitblinkende Sabine Hommersom (zes treffers) ook nog verloren met 26-21, maar dat had toch iets van een kentering. “Aan het begin van die wedstrijd kwamen we met 6-1 achter en dat hebben we toen niet meer goed kunnen maken”, vertelde speelster Eva de Munnik van E & A. “Maar we hebben wel een prima wedstrijd gespeeld. Na een 13-8 achterstand bij rust verloren we met 26-21. Het verschil is dus niet groter geworden. Dat gaf toch vertrouwen, want Kwiek was wel de nummer één van de eerste divisie.”

Tegen MHV ’81, de nummer twee op de ranglijst van de eerste divsie B, trok E&A die lijn zaterdagavond door. Met een hartverwarmende inzet ging de Arnhemse ploeg, met Marlies Bouwman op de cirkel voor de nog geblesseerde Jasha Farkas (hielspoor), de strijd met de runner-up aan. Het leidde uiteindelijk tot een verdiende en zwaarbevochten zege: 22-18.
De eerste helft ging gelijk op, waarbij beide ploegen een keer op een voorsprong van twee treffers kwam. E&A boog een 2-4 achterstand om in een 8-6 voorsprong, maar bij rust was er weer evenwicht: 9-9. De Munnik: “Halverwege de tweede helft hadden we een gaatje geslagen van drie goals, maar die trok MHV ’81 toch weer recht. Het kon met ng tien minuten te spelen nog alle kanten op.”
Keepster Kaye Bruins van E&A verrichtte daarna enkele fraaie reddingen en omdat de thuisploeg aan de andere kant het net wel wist te vinden, kwam E&A vijf minuten voor tijd opnieuw op een voorsprong van drie treffers. Met nog vier minuten op de klokte verrichtte Hilde Koehorst, de andere keepster van E&A een cruciale redding. Zij stopte een strafworp van Leonie Blom, oud-speelster van de Arnhemse ploeg. E&A scoorde na een goed lopende aanval via Naomi Brunekreef en Marlies Bouwman wel en die tik kwam MHV ’81 niet meer te boven: 22-18.
“We hebben weer als team gespeeld”, stelde De Munnik na afloop vast. “Keihard voor elkaar geknokt en gestreden voor de overwinning. Iedereen heeft daardoor een bijdrage geleverd. Een mooie zege en dat geeft geeft weer vertrouwen voor de komende wedstrijden.”

In die tweede divisie B is duidelijk geworden dat iedereen van elkaar kan winnen en wekelijks valt er wel een verrassing te noteren. Met 8 punten uit 10 duels staat E&A op een gedeelde achtste plaats. Hercules, de nummer één, heeft 15 uit 10. “Gezien de tegenstanders hadden we hoger kunnen staan dan onze huidige plek”, zei De Munnik. “Een kampioenschap is niet meer reëel, maar we gaan toch voor een plek bij de eerste vijf.”
Zondag brengt E&A een bezoek aan Iason in Berg en Terblijt. Iason staat met 11 uit 10 net boven E&A, dus dat duel zal gewonnen moeten worden om uitzicht te houden op die positie bij de eerste vijf.

E&A – MHV ’81 22-18 (9-9).
Doelpunten E&A:
Lynn Schoenaker 6, Dione Housheer 5 (waarvan 4 strafworpen), Robin Verkroost 3, Daphne Klokgieters 2, Sabine Hommersom 2, Marlies Bouwman 2, Eva de Munnik 1, Roos Beljon 1.