E&A neemt na rust afstand van MIC

19 oktober 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handbalsters van KVIK/E&A hebben zich in de tweede divisie B gerevancheerd voor de 30-19 nederlaag van vorige week bij Westsite. In sporthal Elderveld was de ploeg van trainer Björn Willunat (foto) zaterdag met 30-24 te sterk voor MIC.

E&A stond de gehele wedstrijd op voorsprong, maar kon in de eerste helft nog niet weglopen bij de tegenstander uit Zuid-Limburg. Na een 16-15 ruststand sloeg de Arnhemse formatie kort na rust een gaatje van vier treffers. Door doelpunten van Karlijn Geurds, Marlies Bouwman (beiden 2) en Eva de Munnik liep de thuisploeg uit van 18-17 naar 23-19.
Daarna was het even gedaan met de scoringsdrift van E&A, waardoor de bezoekers bij 23-22 weer helemaal terug waren in de wedstrijd.
Tussen de 18e en 24e minuut gooide de thuisploeg alle schroom van zich af en liep van 23-22 uit naar 28-22 en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Keepster Joyce van Veen, die de ook al voortreffelijke Kaye Bruins was komen vervangen, stopte in de slotfase bij 29-24 nog een strafworp van MIC. Sabine Hommerson liet daarna zien hoe je vanaf zeven meter wel kunt scoren en bepaalde de eindstand op 30-24.

Trainer Björn Willunat van E&A was zeer te spreken over de prestatie van zijn ploeg. “Dit waren ze na de afstraffing bij Westsite ook wel een beetje aan zichzelf verplicht”, sprak de Limburger. “In de eerste helft kregen we tegen MIC wel te veel goals tegen, maar er was geen spoor van verslapping. Het is goed om te zien dat je ze niet hoeft te motiveren. En toen MIC tergkwam tot 23-22 hebben we de kop erbij gehouden. Dat hebben de meiden heel knap gedaan.”

Met 4 punten uit 3 duels bezet E&A met 4 punten uit 3 duels een gedeelde vierde plek met Gemini. Westsite gaat met 6 uit 3 aan kop, gevolgd door BFC en MHV ’81, beide met 5 uit 3.

Doelpunten E&A: Marlies Bouwman 7, Lynn Schoenaker 6, Naomi Brunekreef 6,  Sabine Hommersom 3, Karlijn Geurds 3, Robin Verkroost 2, Eva de Munnik 2, Marloes Heida 1.