E&A kan niet stunten bij koploper

30 november 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handbalsters van E&A hoopten zaterdag in de tweede divisie B op een stunt bij koploper Hercules. Die bleef echter uit. De ploeg van trainer Oleg Boiko (foto) verloor in Den Haag met ruim verschil: 30-23.

E&A vertrok zaterdag naar Den Haag in de wetenschap dat de Arnhemse ploeg twee keer op rij had verloren. “Maar dat gold ook voor Hercules. Ondanks het feit dat ze koploper waren”, vertelde E&A-speelster Eva de Munnik. “daarom hoopten wij op een stunt, maar dat is helaas niet gelukt.”
Hercules begon met een hele offensieve dekking en daar hadden de handbalsters van E&A geen goed antwoord op. De aanvalsopzet was rommelig, waardoor de ploeg maar moeizaam tot scoren kwam. Door de vele technische fouten kreeg E&A veel breaks tegen. De achterstand bedroeg bij rust dan ook al 15-9.
In tweede helft liep het verschil op naar negen treffers, maar daarna leek E&A toch weer even terug te komen in de wedstrijd. Hercules moest enkelekeren aan de noodrem trekken en dat leverde overtalsituaties op voor E&A. De Munnik: “We konden dat onvoldoende benutten. We kwamen nog wel iets dichterbij en we hebben geknokt, maar het was te laat.”
Jasha Farkas ontbrak bij E&A door een blessure (hielspoor).

Doelpunten E&A: Roos Beljon 6 (foto homepage), Lynn Schoenaker 4, Susette Lauwen 4, Daphne Verkroost 4, Robin 2, Anneke van Oel 1, Eva de Munnik 1, Dione Housheer 1.