DVOV slaat hard toe bij Elsweide

18 januari 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

DVOV heeft in de derde klasse A de laatste plaats overgedaan aan Elsweide. De Velpse ploeg won bij de directe concurrent met 4-0. Het was voor DVOV de eerste zege van het seizoen.

DVOV behaalde tot zaterdag dit seizoen pas twee punten. Na het gelijkspel in de eerste wedstrijd tegen Elsweide (2-2) volgden vele nederlalagen. Op zaterdag 30 november pakte de formatie van trainer Jacco Beerthuizen weer een punt. Dat gebeurde toen bij Duno, de onaantatsbare koploper van de derde klasse A. In Doorwerth maakte de thuisploeg vlak voor tijd gelijk: 2-2.
Met die schamele twee punten op zak ging DVOV zaterdag op bezoek bij Elsweide, dat met  vier punten op de twaalfde en voorlaatste plaats stond. Voor DVOV was het helder: bij een nederlaag zou de achterstand op Elsweide groeien tot vijf punten en zou directe degradatie een stuk dichterbij brengen.
Tot twintig minuten voor tijd vielen er op sportpark Elsweide geen treffers. In de slotfase sloegen de gasten genadeloos toe. Na treffers van Sjoerd Tjonk (drie keer, foto) en eenmaal Thijs de Schipper, stond er na negentig minuten een 0-4 eindstand op het bord. “Bij Elsweide hadden ze pijp aan het eind leeg”, vertelde Remy verberkt, speler van DVOV, na afloop.