DVOV organiseert schoolvoetbal

31 maart 2011 | Van onze AS-redactie

Voetbalvereniging DVOV organiseert op 6 en 13 april voor de achtste achtereenvolgende keer het Velps-Rozendaalse schoolvoetbaltoernooi. Opnieuw is het deelnamerecord verbroken. Ruim 900 kinderen komen op de beide woensdagmiddagen naar sportpark De Pinkenberg.

Het toernooi wordt ondersteund door vele lokale sponsors, met bouwbedrijf Jager als hoofdsponsor. Omdat voor de toernooi-organisatie sportiviteit en originaliteit hoog in het vaandel staan, wordt ook voor het team dat zich het sportiefst gedraagt en voor het team dat zich het meest origineel presenteert, een beker uitgereikt. Leerlingen van ’t Venster en van het ROC A12 zullen optreden als scheidsrechters. Alle scholen in Velp en Rozendaal zijn de afgelopen maanden druk doende geweest met het samenstellen van voetbalteams, met klinkenden namen als  ‘de Vuurballen’, ‘de snelle Cheeta’s’ en ‘de Bliksemschichten’.
Tijdens het toernooi worden de kinderen op diverse manieren vermaakt. Ze krijgen een aantrekkelijk programma voorgeschoteld met onder meer een springkussen en een heuse fitness. Op de tweede woensdag komen enkele Vitesse-spelers op bezoek. De bekers worden uitgereikt door hoofdsponsor Jager en wethouder Elsenaar.