DVOV met negen man onderuit

3 juni 2018 | Van onze AS-redactie

Alles mocht, niets hoefde. DVOV wilde in de nacompetitie vooral genieten. Toch overheerste na de 1-2 thuisnederlaag tegen Stroe, en daarmee de uitschakeling voor promotie naar de derde klasse, de teleurstelling. De Velpse ploeg van trainer Patrick de Nooijer (foto) verloor na verlenging, had een aantal opgelegde kansen gemist en eindigde het duel door blessures met negen man.

“We hebben een prima wedstrijdinstelling getoond, maar we hebben het zelf laten liggen door de kansen niet te benutten”, zei trainer Patrick de Nooijer na afloop. “Toch kunnen we met opgeheven hoofd afscheid nemen van deze nacompetitie.”
Het betere DVOV kwam in de eerste helft door Hassan Al Youssef op een 1-0 voorsprong. De Nooijer: “Na de pauze zijn we iets gaan inzakken om ruimte te creëren achter de laatste linie van Stroe. Dat leidde ook tot drie opgelegde lansen.”

Die werden echter alle gemist en tien minuten voor tijd kreeg de thuisploeg daarvoor de rekening gepresenteerd. Stroe profiteerde van een foutieve pass in de Velpse opbouw (1-1) en dat betekende een verlenging. In de eerste verlenging moest A-junior Sven Kerkhofs met een blessure het veld verlaten en en in de tweede verlenging sloeg het noodlot nogmaals toe voor DVOV. Door een knieblessure moest ook Bram Kohler het veld verlaten. Omdat De Nooijer al drie keer had gewisseld stond DVOV nog maar met negen man op het veld. Van die numerieke meerderheid profiteerde Stroe en na de 1-2 was DVOV niet meer bij machte om nog gelijk te maken.

Klik hier voor uitslagen nacompetitie zaterdagvoetbal