DVOV laat kans op monsterscore liggen

20 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

DVOV heeft zaterdag in de vierde klasse D uitstekende zaken gedaan. De ploeg van trainer Eric Arentsen won met 3-0 van Harfsen. Gezien de krachtsverhouding had de score hoger uit kunnen vallen.

Met een 3-0 nederlaag kwam Harfsen op sportpark De Pinkenberg nog goed weeg, want de kansenverhouding loog er niet om. De thuisclub kreeg zeker 10 honderd procent kansen, Harfsen kreeg er kreeg welgeteld 2.
Na een aftastend begin trok DVOV het initiatief naar zich toe. Dat resulteerde in een aantal hoekschoppen. Uit een van die gevaarlijke spelhervattingen opende linkerverdediger Luuk Huurnink van dichtbij de score na een ingestudeerde doorkopbal van aanvoerder Bart van der Saag: 1-0.
Na een half uur kreeg het tegenvallende Harfsen een prima mogelijkheid, maar helaas voor de gasten prikte de spits de bal naast het doel van de goed keepende Paul Saalmink.
Met de van een blessure teruggekeerde middenvelder Mehmet Akpolat in de hoofdrol werd de thuisploeg steeds gevaarlijker, maar pas na de hervatting kwam DVOV op 2-0 door een prachtige treffer van linksbuiten Geert Jan Ritsema. Na een mooie pass van de prima spelende aanvalsleider Sjoerd Tjoonk bood de mee opgekomen rechtsachter Germen Jansen aan Ritsema een niet te missen kans.
Na een uur spelen deed Harfsen ook nog wat terug. Een inzet van de aanvoerder van de gasten verdween via de paal naast en kort daarop moest DVOV-doelman Paul Saalmink handelend optreden om een tegentreffer te voorkomen.
Daarna was het gedaan met de dadendrang van Harfsen. Frans Wit besliste de wedstrijd in de 85e minuut definitief: 3-0.
Trainer Eric Arentsen was tevreden over de uitslag. “We kunnen naar boven kijken. Met nog 2 speelronden tot de winterstop  voor de boeg kunnen we er voor de winterstop helemaal bij staan.”
Arentsen kijkt ook verder. “Want het belangrijkste is dat we voetballend stappen maken. We zijn op een helftje tegen koploper Zelos na tot nu toe geen moment de mindere ploeg geweest en het besef, dat we het voetballend moeten aanpakken, is duidelijk bij de groep. In het begin moesten de spelers heel erg wennen aan de directe manier van coachen, maar daar is iedereen inmiddels ook aan gewend.”

Uitslagen Vierde klasse D
DVOV – Harfsen              3-0
Zelos – Eefde                   2-1
Almen – Oeken               3-1
DVV – Grolse Boys          1-1
Haarlo – SKVW                 1-3