DVOV kan Duno niet afhouden van plek in kwartfinale Arnhem Cup

19 april 2017 | Van onze AS-redactie

Duno, topper in de eerste klasse D van het zaterdagvoetbal met allemaal aangetrokken spelers, voldeed aan de verwachtingen. De ploeg uit Doorwerth plaatste zich dinsdagavond door een 6-1 zege op DVOV voor de kwartfinale van het toernooi om de Arnhem Cup. Daarin treft de zaterdagclub op dinsdag 2 mei de organiserende vereniging Eendracht.

Voor DVOV, mmet allemaal Velpse jongens, leek het dinsdag op papier onbegonnen werk, maar de ploeg van trainer Patrick de Nooijer maakte het Duno op sportpark De Pinkenberg heel lastig. Pas vlak voor de pauze kwamen de bezoekers op 0-1. Dat DVOV zich bij die achterstand nog niet bij een nederlaag neerlegde, bleek na rust. In de 55e minuut zorgde Pelle Ypinga voor de gelijkmaker: 1-1. Kort daarop scoorde Duno 1-2 en 1-3.
“We hebben een uur lang goed mee kunnen doen”, vertelde trainer Patrick de Nooijer (foto) van DVOV na afloop. “In de eerste helft hebben we ook nog twee goede kansen gehad, waarvan eentje op de paal. Met drie B-junioren in de ploeg hebben we prima gespeeld en pas in de laatste tien minuten kregen we nog drie goals tegen.”
Voor Duno scoorden Hans Cooke (2), Shapoul Ali (2), Roy Talsma en Nick Bijlsma de doelpunten. Met de ploeg van trainer Lodewijk de Kruijf zijn nu alle acht kwartfinalisten bekend. Het toernooi wordt vanaf nu gespeeld op het terrein van de organiserende vereniging Eendracht. De eerste kwartfinale is al op dinsdag 25 april. Dat spelen OVC ’85 en VDZ tegen elkaar.

Uitslagen Arnhem Cup
Tweede ronde
Dinsdag 11 april
De Paasberg (za) – De Paasberg (zo)  2-1
Elsweide – Angeren                                3-2 
Arnhemia – MASV                                  3-4 
Eendracht – SC Oranje                           4-2   
RKHVV – ESA                                          4-0
VDZ – AVW ’66                                        1-1    (VDZ wns)
Donderdag 13 april
OVC ’85 – Veluwezoom                          3-2
Dinsdag 18 april
DVOV – Duno D                                      1-6

Programma kwartfinales (20.00 uur, terrein Eendracht)
Dinsdag 25 april
OVC ’85 – VDZ
Dinsdag 2 mei
Duno – Eendracht
Dinsdag 9 mei
RKHVV – Elsweide
Donderdag 11 mei
De Paasberg (z0) – MASV