DVOV houdt zicht op nacompetitie

15 april 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

DVOV heeft in de strijd om een plek in de nacompetiitie voor promotie naar de derde klasse prima zaken gedaan. In 4D won de Velpse ploeg met 3-1 bij het Winterswijkse SKVW. Bij rust leidde de thuisploeg nog met 1-0. 

Op hst kunstgras van SKVW uit Winterswijk kwam DVOV goed uit de startblokken. De Velpenaren waren de eerste helft heer en meester. Toch was het de thuisploeg die op slag van rust op voorsprong kwam.
Na rust stelde de ploeg van Eric Arentsen orde op zaken. Invaller Arjan Burgers bracht DVOV op gelijke hoogte: 1-1. Burgers kwam in het veld voor Frans Witt, die behoorlijk geblesseerd geblesseerd raakte. Na zeventig minuten zette Sjperd Tjoonk DVOV verdiend op voorsprong: 1-2. Niet veel later leek Bart van der Saag (foto) het duel in het slot te gooien. Een vrije trap van de zijkant plofte in de korte hoek: 1-3. In de slotfase kwam de thuisclub nog wat dichterbij door de 2-3 te maken. Echt gevaarlijk werd SKVW daarna niet meer.
DVOV klom door de zege naar de derde plaats op de ranglijst met 29 punten uit 17 duels. Kampioen Zelos leidt met 47 uit 17, gevolgd door Grolse Boys met 31 uit 17. In de strijd om de tweede periodetitel staat DVOV er ook prima voor. Zelos, winnaar van de eerste periode gaat aan kop (19 uit 7), Haarlo (14 uit 8) en DVOV en Grolse Boys (beide 12 uit 7) volgen. 

Uitslagen Vierde klasse D
SVDW’75 – Harfsen    3-4
Haarlo – Oeken          4-0
DVV – Eefde               3-1 
Zelos – Almen            2-1
SKVW – DVOV            2-3