DVOV heeft tweede plaats in vizier

10 maart 2012 | Van onze AS-redactie

DVOV heeft in de vierde klasse D zijn eerste zege na de winterstop behaald. De ploeg van trainer Eric Arentsen versloeg op sportpark De Pinkenberg SVDW’75, een directe concurrent in de strijd om de tweede plek, met 3-1.

Sjoerd Tjoonk (foto) was de gevierde man bij DVOV. De aanvaller zorgde in de tiende minuut voor 1-0, toen hij na een goede aanval over links de bal na een voorzet van Remy Verberkt ineens op de pantoffel nam. Halverwege de eerste helft kwamen de gasten op gelijke hoogte. DVOV-doelman Paul Saalmink was kansloos na een lob: 1-1.
Op slag van rust deed het duo Verberkt – Tjoonk nogmaals van zich spreken. Verberkt zette zijn ploeggenoot vrij voor de keeper, waarna Tjoonk zijn 14e treffer van het seizoen maakte.
Na rust probeerde SVDW’75 zich terug te knokken in de wedstrijd, maar verder dan een vrije trap op de lat kwamen de gasten niet. In de slotfase besliste Geert-Jan Ritsema het duel op aangeven van Tjoonk: 3-1.
DVOV doet door de zege weer volop mee om de tweede plaats. Achter de ongenaakbare koploper Zelos (40 punten uit 14 duels) staan Grolse Boys (27 uit 15), SVDW’75 (26 uit 15), Almen (24 uit 14) en DVOV (24 uit 14).

Vierde klasse D
DVOV – SVDW’75             3-1
Harfsen – Grolse Boys      0-0
Almen – DVV                   2-1
Oeken – SKVW’75            0-1
Zelos – Haarlo                 4-1