Duno winnaar Arnhem Cup

7 juni 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Duno is winnaar geworden van de Arnhem Cup. De ploeg van trainer Gert-Jan Barten won zondagavond op het terrein van Eendracht de finale na strafschoppen van Spero. Na verlenging was de stand gelijk (1-1).

Spero kwam in de eerste helft op voorsprong, maar na de hervatting maakte Duno gelijk. In de reguliere speeltijd werd er niet meer gescoord, waarna een verlenging noodzakelijk was. In de extra tijd vielen geen treffers.
In de noodzakelijke strafschoppenserie stopte Duno-doelman Robin van Schieveen twee strafschoppen van Spero. Uiteindelijk zorgde Hans Cooke voor de beslissing. Hij benutte de laatste strafschop van Duno en dat leverde de zaterdagse tweedeklasser de Arnhem Cup op. In de 46-jarige historie van het toernooi om de Arnhem Cup was het de eerste zege van Duno.
Met de overwinning in de Arnhem Cup nam trainer Gert-Jan Barten afscheid van Duno. Onder zijn leiding promoveerde Duno van de vierde naar de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. Barten gaat volgend seizoen aan de slag bij Spero.

(later meer)


Het arbitrale trio. Scheidsrechter Eric Huisman met zijn assisten Rob Oldenhave (links) en Marco ten Broek. (Foto: Nico Kooij)