Duno treft RKHVV in Arnhem Cup

12 mei 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Duno en RKHVV strijden dinsdagavond in het toernooi om de Arnhem Cup om een plaats in de halve finale. Eerder veroverden de zaterdag- én zondagvoetballers van AFC Arnhem al een plek bij de laatste vier.

Kan de zaterdagse tweedeklasser Duno in het derde kwartfinaleduel voor een verrassing zorgen? Die kans lijkt niet groot, want de ploeg uit Doorwerth verkeert niet in goede vorm. Na een prima eerste helft van het seizoen, waarin Duo in 12 wedstrijden 22 punten pakte, ging het na de winterstop bergafwaarts. De ploeg van de naar Spero vertrekkende trainer Gert-Jan Barten pakte in de eerste acht wedstrijden na de winterstop nog wel 12 punten, maar de laatste zes duels gingen verloren. Duno handhaafde zich in het debuutjaar niettemin keurig in de tweede klasse.
De club uit Doorwerth is al druk bezig met het komende seizoen. Oud-prof Lodewijk de Kruif wordt de opvolger van Barten en van de huidige selectie hebben zeven spelers de mededeling gekregen dat er volgend seizoen geen plek meer voor hen. Zij moeten vertrekken. Inmiddels heeft de ambitieuze amateurclub al wel elf nieuwe spelers aangetrokken. 
De oude garde zal het echter moeten doen tegen RKHVV, dat dit seizoen uitstekend presteerde in de hoofdklasse C. De Huissense formatie plaatste zich zondag, op de laatste speeldag, voor de nacompetitie om een plaats in de topklasse. Met Rohda Raalte en het Meppelse MSC strijdt RKHVV eerst om het klasseperiodekampioenschap van de hoofdklasse C. Komt RKHVV daar als winnaar uit tevoorschijn, dan komt er nog een vervolg.

In het toernooi om de Arnhem Cup bereikte Duno de kwartfinale door in de tweede ronde op het terrein van Eendracht te winnen van Angeren: 4-2. In de eerste ronde was de Doorwerthse ploeg vrijgeloot. RKHVV was in de eerste ronde met 4-1 te sterk voor ESA. Omdat VDZ zich terugtrok, hoefde de ploeg van trainer Frans Koenen in de tweede ronde niet in actie te komen en plaatste zich automatisch voor de kwartfinale.
Duno – RKHVV wordt dinsdagavond (12 mei) gespeeld op het terrein van Eendracht en begint om 20.00 uur. De winnaar speelt in de halve finale op donderdag 28 mei tegen de zaterdagvoetballers van AFC Arnhem.
Op dinsdag 19 mei staat de vierde kwartfinale op het programma. Dan spelen Spero en AVW ’66 tegen elkaar.