Arnhem Cup weer prooi Duno

5 juni 2016 | Van onze AS-redactie

Duno heeft zich voor de tweede keer op rij verzekerd van de Arnhem Cup. In de finale versloeg de Doorwerthse ploeg, dit seizoen gepromoveerd naar de eerste klasse (zaterdag), de zondagse derdeklasser VDZ met 2-0.

DunoVDZ startte sterk en kreeg via Max Burgers een enorme kans. Vrij voor doelman Robin van Schieveen had de linkerspits meer tijd dan hij zelf dacht. Het rollertje was een prooi voor de keeper van Duno.
VDZ hield in de openingsfase de ruimtes klein en probeerde bij balwinst snel om te schakelen. De ploeg uit Doorwerth onderscheidde zich in de eerste twintig minuten vooral door het maken van forse overtredingen. Dat leverde gele kaarten op voor Hans Cooke, Dennis Rou en Anas Aamri. Arbiter Marcel Brandenbarg gaf in de slotfase van de eerste helft ook nog geel aan VDZ-er Max Burgers.
Duno, met een aantal uiterst vaardige spelers in de ploeg, nam in de 25e minuut een voorsprong. Arbiter Brandenbarg legde de bal op de stip na een overtreding van Paul Rutgers. De verdediger van VDZ maakte een sliding op Feisal Kaouass en tikte de aanvaller licht aan. Vanaf elf meter liet Aamri doelman Tom Rudolphie kansloos: 1-0.
vdzVDZ was daarna toch wat uit het veld geslagen en kon in de eerste helft geen potten meer breken. Tijdens de rust bleek ook Pieter Middeldorp door een migraine-aanval niet verder te kunnen.
Na de hervatting probeerde VDZ het nog wel en was het via Mathieu Weiss nog een keer dicht bij een treffer. De middenvelder fopte twee verdedigers en en haalde verwoestend uit. Via een Duno-verdediger vloog de bal naast. Duno besliste vervolgens het duel. In de tegenstoot zorgde Carlos dos Santos voor 2-0. Hij krulde de bal buiten bereik van doelman Tom Rudolphie in de verre hoek.

VDZ: Tom Rudolphie, Stan Minderaa, Hennes Schaminee, Kars Deutekom, Paul Rutgers; Mathieu Weiss, Martijn Verheij, Pieter Middeldorp; Tony Soli, Martijn van Gessel, Max Burgers.
Duno: Robin van Schieveen; Max van Meeteren, Dennis Rou, Tanju Sahin, Hans Cooke; Rick Timmer, Purrel Fränkel, Anas Aamri; Carlos dos Santos, Shapoul Ali, Feisal Kaouass.

* Foto boven: Het elftal van Duno dat voor de tweede keer op rij de Arnhem Cup wint. (Foto: Nico Kooij)
* Ook onderstaande foto ’s zijn van Nico Kooij.

Arb trio (Small)
Het arbitrale trio: scheidsrechter Marcel Brandenbarg, geflankeerd door Emiel Toonen en Eric Huisman (rechts).

Weiss2 (Small)
Mathieu Weiss van VDZ heeft tussen twee Duno-verdedigers knap vrijgespeeld, maar ziet de bal via de rug van Tanju Sahin naast gaan.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Stan Minderaa (r) van VDZ in duel met Carlos dos Santos.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Anas Aamri verschijnt gevaarlijk voor het doel van VDZ. De aanvaller van Duno zal de bal echter voorlangs schieten.

VDZers (Small)
Mathieu Weiss ligt op de grond, Tony Soli pikt de bal op.

Horst, Blik (Small)
Toernooileider Ben van der Horst (links) en Albert van ’t Blik, directeur van PACKcenter, één van de hoofdsponsors van het toernooi.

Blik, beker (Small)
Albert van ’t Blik van hoofdsponsor PACKcenter uit Duiven reikt de beker uit aan aanvoerder Tanju Sahin van Duno.