Duno naar finale Arnhem Cup

26 mei 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Duno heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de finale van het toernooi om de Arnhem Cup. De zaterdagse tweedeklasser versloeg de zaterdagvoetballers van AFC Arnhem met 3-1. Bij rust leidde de ploeg uit Doorwerth al met 2-0.

De overwinning van Duno was meer dan verdiend. De ploeg van trainer Gert-Jan Barten had vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Patrick Baardman het betere van het spel. Nick Bijlsma opende na 20 minuten de score. Hij schoot raak na een slecht weggewerkte corner: 1-0. Tien minuten voor de pauze zorgde Vincent van Weelden op aangeven van Harrie Jaliens voor 2-0.
Na de hervatting had Mehmet Akpolat er nog een wedstrijd van kunnen maken. De verdediger van AFC Arnhem mocht na een handsbal een strafschop nemen, maar knalde hoog over. Luttele minuten later besliste Vincent van Weelden met zijn tweede treffer het duel. Hij knalde de bal buiten bereik van doelman Sinan Bagci in de verre hoek: 3-0.
Vlak voor tijd redde Emre Guzelyagu de eer voor AFC Arnhem, nadat arbiter Baardman de bal opnieuw op de stip had gelegd. Doelman Robin van Schieveen van Duno was kansloos: 3-1.
Arbiter Baarman gaf de net ingevallen Jeremy Overbeek Bloem van Duno in de slotfase nog rood wegens blokkeren en bedreigen van de arbiter. Daarna moest ook AFC Arnhem-speler Jara Arends het veld na zijn tweede gele kaart verlaten.
Duno speelt op 7 juni de finale tegen de winnaar van het duel tussen Spero  en zondaghoofdklasser AFC Arnhem. Die wedstrijd wordt donderdag 28 mei gespeeld op het terrein van Eendracht. De aanvang is 20.00 uur.


Het arbitrale trio. Scheidsrechter Patrick Baardman, geflankeerd door Gert van Ginkel (links) en Marco ten Broek. (Foto: Nico Kooij)