Duno licht favoriet tegen AFC Arnhem

26 mei 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Twee zaterdagteams staan dinsdagavond in de halve finale van het toernooi om de Arnhem Cup tegenover elkaar. Duno (tweede klasse) en AFC Arnhem (vierde klasse) strijden op het terrein van Eendracht (20.00 uur) om een plek in de eindstrijd.

Duno heeft zich in tegenstelling tot de zaterdagvoetballers van AFC Arnhem in alle rust kunnen voorbereiden op de halve finale van de Arnhem Cup. De formatie uit Doorwerth handhaafde zich keurig in de tweede klasse G en heeft geen nacompetitieverplichtingen. Na de knappe zege van twee weken geleden in de kwartfinale op zondaghoofdklasser RKHVV kon de focus volledig worden gelegd op de strijd met AFC Arnhem. Voor Duno zou het de eerste keer zijn als het de finale van de Arnhem Cup bereikt.

AFC Arnhem doet in de nacompetitie nog volop mee in de strijd om promotie naar de derde klasse. Zaterdag won de ploeg van trainer Samir Yaziltas met 2-0 van het Duivense DVV. Zaterdag 30 mei staat de beslissende wedstrijd tegen VCA op het programma. In het Cuijkse kerkdorp Sint-Agatha moet AFC Arnhem winnen om promotie naar de derde klasse af te dwingen. In de poule van drie won VCA met 3-0 van DVV en heeft daarom al aan een gelijkspel genoeg om te promoveren.

De ploeg van trainer Samir Yazilitas moet de aandacht dus verdelen en dat lijkt in het voordeel van Duno, dat uitgerust aan de halve finale van de Arnhem Cup kan beginnen. Beide ploegen hebben aangetoond een echte cupfighter te zijn. AFC Arnhem, was in de eerste ronde vrigeloot en baande zich een weg naar de halve finale door daarna te winnen bij Arnhemia (1-3) en vervolgens in de kwartfinale Westervoort uit te schakelen. Na een 1-1 eindstand won AFC Arnhem na strafschoppen.
Ook Duno was in de eerste ronde vrij. Na een 4-2 zege op Angeren versloeg de ploeg van trainer Gert-Jan Barten in de kwartfinale dus RKHVV. Dat was een daverende verrassing.
Op donderdag 28 mei staat de tweede halve finale op het programma. Derdeklasser Spero treft dan de zondagvoetballers van AFC Arnhem, die uitkomen in de hoofdklasse. De finale is op zondag 7 juni.