Duno kegelt RKHVV uit Arnhem Cup

12 mei 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Duno heeft dindagavond in de kwartfinale van het toernooi om de Arnhem Cup voor een sensatie gezorgd. De zaterdagse tweedeklasser won met 1-0 van bekerhouder RKHVV. Vincent van Weelden scoorde in de openingsfase de enige treffer.

Duno had de laatste weken in de competitie dramatisch gepresteerd. Een goed resultaat tegen de zondagse hoofdklasser RKHVV leek dan ook onmogelijk. Maar Duno richtte zich op het terrein van Eendracht op en verdedigde vol passie een vroeg verkregen voorsprong.
Na de 1-0 van Vincent van Weelden in de achtste minuut legde Duno het accent op de defensie en probeerde met snelle tegenstoten gevaar te stichten voor het Huissense doel. Dat lukte in de eerste helft nog wel, maar na de pauze moest de zaterdagclub steeds verder achteruit. 
“We wisten dat we het na rust zwaar zouden krijgen”, vertelde een blije Jesse Korn, aanvaller van Duno, na afloop. “Een hoofdklasser is conditioneel natuurlijk heel sterk, maar we hebben met veel inzet stand kunnnen houden. Al was het soms met kunst- en vliegwerk.”
RKHVV kreeg legio kansen, maar de uitblinkende doelman Robin van Schieveen wilde van geen wijken weten. Duno haalde op het tandvlees het einde en het eindsignaal van arbiter Eric Huisman werd met groot gejuich begroet. 
Korn, die zijn eerste stappen op het voetbalveld zette bij VDZ en via SML bij Duno terechtkwam, kon als aanvaller weinig uitrichten. “We moesten steeds verder achteruit en dan moet je meeverdedigen. Het teamresultaat staat dan voorop.”
Korn treft met Duno in de halve finale de zaterdagvoetballers van AFC Arnhem. Dat duel wordt gespeeld op donderdag 28 mei.

* Foto homepage: Verdediger Bjorn van Koppenhagen (14) van Duno zet een sliding in op aanvaller Cem Köse van RKHVV. Leon Pruis (16) kijkt toe.

Programma Arnhem Cup
Kwartfinales
Dinsdag 19 mei
Spero – AVW ’66 (20.00 uur)  

Halve finales
Dinsdag 26 mei
AFC Arnhem (zo) – winnaar Spero-AVW’66 (20.00 uur)
Donderdag 28 mei
AFC Arnhem (za) – Duno (20.00 uur)


De aanvoerders Maray Vahlkamp (RKHVV, geheel links) en Purrel Fränkl (Duno). In het midden arbiter Eric Huisman, geflankeerd door zijn assistenten Marco ten Broek (links)  en Rob Oldenhave. (Foto: Nico Kooij)