Duno finalist in Arnhem Cup na slijtageslag tegen VDZ

19 mei 2017 | Van onze AS-redactie

Duno en RKHVV staan maandag 5 juni tegenover elkaar in de finale van het toernooi om de Arnhem Cup. Duno maakte vrijdagavond de favorietenrol in de halve finale tegen VDZ waar: 4-3. Bij rust keek de formatie van trainer Lodewijk de Kruijff nog tegen een 2-0 achterstand aan.

VDZ legde het accent in de eerste helft op de defensie en probeerde in de tegenstoot gevaarlijk te worden. Dat leidde al in de 12e minuut tot een treffer. Pablo Bosman pikte een passje van Achmed Lak op en verraste doelman Robin van Schieveen in de korte hoek: 0-1.
Duno bleef het initiatief houden en kreeg een paar kleine kansen, maar de gelijkmaker bleef uit. Carlos Dos Santos was er nog het dichtst bij, maar uit een vrije trap knalde hij de bal via de lat over. Op slag van rust profiteerde Max Burgers van een fout van Duno-verdediger Rick Timmer, omspeelde doelman Van Schieveen en schoof de bal in het lege doel: 0-2.
Een verrassing hing in de lucht, maar VDZ gaf na rust binnen vijf minuten de voorsprong uit handen. Na een corner haalde Pablo Bosman de bal eerst nog van de lijn, maar in de rebound schoot Anass Aamri raak: 1-2. De gelijkmaker was omstreden. VDZ rekende op een ingooi, maar de grensrechter gaf de bal aan Duno. “Ik was in de voorwaartse beweging, maar ineens mocht Duno ingooien”, vertelde middenvelder Pablo Bosman van VDZ na afloop. “En ja, toen lag het bij ons helemaal open.”
Na een splijtende pass en een mooie voorzet zorgde Shapoul Ali voor de gelijkmaker. VDZ richtte zich na die tegenvaller toch weer op en Max Burgers had de 3-2 op zijn schoen. De aanvaller had echter te veel tijd nodig en schoot vervolgens vrij voor doelman Van Schieveen de bal naast het doel. Even later stelde Burgers Achmed Lak in staat de Arnhemmers op voorsprong te zetten, maar Lak moest de bal eerst voor zijn linker been leggen en daarmee was de vrije kans verkeken.
Balverlies van Burgers leidde in de 63e minuut de derde goal van Duno in. Roy Talsma haalde de trekker over: 3-2.
VDZ was via Stijn van Gent dicht bij de gelijkmaker, maar zijn snoeiharde kopbal werd door een verdediger van de lijn gehaald. Na een fantastische combinatie door het hart van de VDZ-defensie besliste Roy Talsma met zijn tweede treffer de wedstrijd: 4-2. Met een uiterst fraai schot bracht invaller Stijn van der Weerd de spanning terug: 4-3. VDZ moest daarna met tien man verder toen Desney Jansen na een forse overtreding op Anass Aaamri zijn tweede gele kaart kreeg van arbiter Adrie van der Beek. Aamri moest met een zware enkelblessure van het veld.
Vlak voor voor tijd had Martijn van Gessel nog bijna voor 4-4 gezorgd, maar na een vrije trap van VDZ-doelman Jelmer van Witteloostuijn kopte Van Gessel in een woud van spelers op het doel, maar de bal viel precies in handen van doelman Van Schieveen.

Arnhem Cup
Kwartfinales
Dinsdag 25 april
OVC ’85 – VDZ                    0-4
Dinsdag 2 mei
Duno – Eendracht             12-2
Dinsdag 9 mei
RKHVV – Elsweide             8-0
Donderdag 11 mei
De Paasberg (zo) – MASV 2-1

Halve finales 
Donderdag 18 mei
RKHVV – De Paasberg       7-0
Vrijdag 19 mei
Duno – VDZ                          4-3                

Programma
Finale
Maandag 5 juni (19.30 uur)
RKHVV – Duno/VDZ