Duno deklasseert Veluwezoom

26 mei 2016 | Van onze AS-redactie

Duno heeft zich donderdagavond op overtuigende wijze geplaatst voor de finale van het toernooi om de Arnhem Cup. In een uiterst onvriendelijk duel was de formatie uit Doorwerth veel te sterk voor de zaterdagvoetballers van Sportcub Veluwezoom. Bij het laatste fluitsignaal van arbiter Arthur Midden stond een 8-1 eindstand op het bord.

DunoBij rust leidde het veel betere Duno, kampioen van de tweede klasse H, al met 3-0. Anass Aamri, Faisal Kaouass en Carlos dos Santos hadden het klasseverschil met de ploeg van trainer Jhon van Beukering al in doelpunten uitgedrukt. Veluwezoom, de kampioen van de vierde klasse B,  kwam al na twintig minuten met tien man te staan, toen Esen Gürbüz met tweemaal geel, beide keren voor commentaar op de leiding, naar de kant moest.
ArnhemCupNa de hervatting zorgde invaller Harrie Jaliens voor 0-4, maar kort daarna deed Ali Deniz voor Veluwezoom wat terug: 1-4. Shapoul Ali, Carlos dos Santos , Purrel Fränkel (een beauty) en Vincent van Weelden bepaalden de eindstand op 1-8.
Ook Duno beëindigde de wedstrijd met tien man. Jesse Korn kreeg de rode kaart, toen hij een tegenstander van achteren ten val bracht.
Veluwezoom1 (Small)Veluwezoom had de forse nederlaag vooral aan zichzelf te wijten. De Velpse ploeg hield zich meer met randzaken dan met voetbal bezig en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd.
Titelverdediger Duno speelt in de finale op zondag 5 juni tegen de winnaar van de wedstrijd ESA – VDZ. Dat duel wordt gespeeld op donderdag 2 juni op het terrein van Eendracht.

* Foto boven: Iedereen is boos nadat Duno-speler Jesse Korn de rode kaart heeft gekregen.
* Alle foto ’s zijn van Nico Kooij.

Gedoe
Eén van de vele discussies tijdens Duno – Veluwezoom.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Bjorn van Koppenhagen van Veluwezoom (links) komt te laat.

Holtus, boze spelers
Grensrechter Maarten Holtus krijgt de wind van voren van de spelers van Veluwezom na een vermeende buitenspelgoal.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Weer een doelpunt voor Duno.