Duno-coach Mohammed Mouhouti: ‘Komende wedstrijden zijn cruciaal’

5 april 2024 | Van onze AS-redactie

Duno, uitkomend in de eerste klasse G, wacht de komende weken een aantal zeer belangrijke wedstrijden. Te beginnen met de derby tegen Bennekom, zaterdagmiddag (6 april) op sportpark De Eikelhof in Bennekom. “Het is een cruciale periode voor ons. Met Bennekom staan we op een gedeelde achtste plaats en het kan nog alle kanten op. Naar boven en naar beneden”, zegt Mohammed Mouhouti, coach van de Doorwerthse voetbalclub.

In de eerste klasse G degraderen de nummers 12 en 13 rechtstreeks, de nummers 10 en 11 spelen in de nacompetitie en kunnen zich zo nog handhaven in de eerste klasse. Kijkend naar de plaatsen 9, 10 en 11 staan daar respectievelijk WSV (19 punten uit 17 duels), Bemmel (18 uit 17) en Woezik (13 uit 17). Begin februari versloeg Duno Bemmel op vreemde bodem met grote cijfers (0-5), de duels met WSV (13 april) en Woezik (20 april) staan nog op het programma. En dus nog het duel met naaste concurrent Bennekom, zaterdagmiddag om 15.00 uur.

Mouhouti: “Het staat zo dicht bij elkaar. Win je de aankomende drie wedstrijden, dan schieten we zo maar door naar een derde of vierde plaats. Verliezen we die, ja, dan zit je in de nacompetitie. En natuurlijk wil ik maar één ding en dat is handhaven.”

Wanneer de laatste drie wedstrijden van DUNO maatgevend zouden zijn, dan zit het wel goed: het team van scheidend coach Mouhouti lijkt weer in een flow te zitten. Drie zeges op rij, waarvan twee wedstrijden met maar liefst 5-1. En dat is prettig voor de mannen uit Doorwerth, die tot nu toe op een wisselvallig seizoen terugkijken.

,,Dat klopt wel”, beaamt Mouhouti. ,,Maar vergeet niet dat we maar één selectieteam hebben, voor de rest heeft Duno niets. Krijg je dus te maken met een schorsing of blessures, dan sta je ook in ene keer met 12, 13 man op een training. Het niet kunnen putten uit een breder aanbod nekt je dan. Dat maakt het werken binnen Duno dan ook wel lastig. Het is een ontzettend warme vereniging, maar alles is gericht op de selectie. Dat is voor mij ook wel een overweging geweest om uit te kijken naar een andere club, maar eigenlijk wil ik hier helemaal niet weg.”

Die andere club wordt het Zutphense AZC, momenteel koploper in de derde klasse B van het zondagvoetbal, en waar Mouhouti met ingang van het nieuwe seizoen aan de slag gaat. De Arnhemse coach wordt bij Duno opgevolgd door Eric Meijers, de trainer die zich in een documentaire over het Groesbeekse Achilles ’29, destijds zijn club, onsterfelijk maakte met de wijze waarop hij zijn keeper kwalificeerde. “Maar eerst zullen bij Duno deze klus moeten klaren”, vervolgt Mouhouti. “Handhaven dus en wie weet pakken we nog een prijs in de vorm van een periodetitel. Als we de komende weken de wedstrijden winnen, zou dat een hele mooie afsluiting zijn.”

* Tekst: Wim Ludeke
* Foto geheel boven: Duno-trainer Mohammed Mouhouti (links) met zijn assistent Marc Bronkhorst, volgend seizoen hoofdtrainer van ESA. (foto: Nico Kooij)
* Foto onder: Bij Mouhouti (geheel rechts) kan er na de nederlaag op 9 maart tegen koploper SDC Putten (0-2) toch nog een glimlach af. (foto: Nico Kooij) *
* Klik hier voor het voetbalprogramma van 6 en 7 april 2024