Duels AVW ’66, ESA en AZ 2000 al afgelast

1 februari 2019 | Van onze AS-redactie

De wedstrijden AVW ’66 – FC Horst (tweede klasse G) en AZ 2000 – Dieren en Oeken – ESA (beide derde klasse A) in het zaterdagvoetbal zijn door de sneeuwval al afgelast. Ook het duel Duno – Sparta Nijkerk (hoofdklasse B) gaat zaterdag niet door. De kans dat veel meer wedstrijden door de onbespeelbaarheid van de velden komend weekeinde niet door kunnen gaan, is groot.

Er zijn voorlopig geen algehele afgelastingen in het amateurvoetbal voor komend weekeinde. Binnen de districten zijn er grote regionale verschillen qua hoeveelheid sneeuw die op de velden ligt en de dooi die is ingezet, zo maakte de KNVB op haar website bekend.

‘De KNVB houdt wel nadrukkelijk een vinger aan de pols voor wat betreft de weersomstandigheden. Mocht er zaterdag alsnog een algehele afgelasting volgen in een district, wordt dit voor 8.00 uur gecommuniceerd via knvb.nl.’

Vorig weekeinde kondigde de KNVB voor district oost voor zowel zaterdag als zondag een algehele afgelasting af. Dat bleek later voorbarig, want op zondag had er volop gevoetbald kunnen worden.

Klik hier voor het programma en de afgelastingen