Duel Westervoort al op zaterdag

30 september 2013 | Van onze AS-redactie

Het duel Sprinkhanen – Westervoort, in 4D van het zondagvoetbal, wordt al op zaterdag 5 oktober gespeeld in verband met de kermis in Westervoort. Het duel op sportpark De Meikamer in Nieuw-Dijk begint om 15.00 uur.

Sportclub Westervoort behaalde afgelopen seizoen de titel in de vijfde klasse, maar de ploeg van trainer Bob Hartemink lijkt een niveau hoger nog te moeten wennen. Na de nederlaag in de openingswedstrijd Bij SC Veluwezoom (6-2), herstelde Westervoort zich na een vrij weekeinde uit tegen Kilder door een 4-1 zege. Afgelopen zondag ging de eerste thuiswedstrijd echter verloren. Loil was op sportpark Naederhuyse met 2-1 te sterk.
Loil begon de wedstrijd sterk en drukte de thuisploeg achteruit. Dat resulteerde direct in een aantal kansen. Na een misverstand in de defensie de spits van Loil voor een leeg goal intikken: 0-1. Westervoort kon niet het eigen spel spelen en had moeite met de ‘lange bal’ van Loil. Na een half uur kregen de gasten een strafschop, nadat keeper Jasper Pijpers een speler van Loil onderuit had gehaald. De Westervoortse doelman toucheerde de bal nog wel, maar kon de 0-2 niet voorkomen.
Na de pauze ging Westervoort meteen op jacht naar een treffer. Joey van Zanten wwas ook al snel succesvol (1-2), maar verder dan een paar kleine kansen kwam de thuisclub niet.
In de vierde klasse D gaat VVO met 12 punten uit 4 duels aan kop. ’t Peeske (8 uit 4) en Veluwezoom (7 uit 3) volgen. Keijenburgse Boys en Sprinkhanen (beide 7 uit 4) delen de vierde plaats. Westervoort staat met 3 uit 3 op de achtste plaats.

Programma
Donderdag 3 oktober

19.30 uur: Stokkum – RKPSC
Zaterdag 5 oktober
15.00 uur: Sprinkhanen – Westervoort
Zondag 6 oktober
14.00 uur: Loil – Veluwezoom
14.00 uur: Groessen – Keijenburgse Boys
14.00 uur: VVO – ’t Peeske
14.00 uur: MvR – Angerlo Vooruit