Duel Presikhaaf wordt overgespeeld

4 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

FC Presikhaaf moet nog een keer afreizen naar Beuningse Boys. Het bestuur van de KNVB oost heeft besloten dat het duel in 2I van het zondagvoetbal vanaf de 62ste minuut wordt overgespeeld. De wedstrijd wordt hervat bij een 2-1 stand in het voordeel van de thuisclub.

Arbiter Van Laake uit Nijmegen maakte in de ontmoeting op 27 september na rust een fout door Presikhaaf-speler Max van Meeteren ten onrechte uit het veld te sturen. Van Laake meende dat het zijn tweede gele kaart was, omdat hij al een ‘nummer 6’  in zijn boekje had staan. Die kaart was voor rust echter uitgegaan naar de nummer 6 van Beuningse Boys. FC Presikhaaf verloor het duel uiteindelijk met 3-2. Na afloop erkende arbiter Van Laake dat hij een fout had gemaakt. Het bestuur van Presikhaaf tekende protest aan bij de KNVB.

FC Presikhaaf begint het restant van de wedstrijd weer met elf man. De eerste gele kaart voor Van Meeteren is kwijtgescholden.
Over de tussenstand van 2-1 zijn de meningen verdeeld. Secretaris Eef Jager van Presikhaaf: “Volgens mondelinge en schriftelijke verklaringen van de scheidsrechter was de stand bij die zogenaamde tweede gele kaart voor Max van Meeteren 2-1. Dat dacht onze leider Lenie Kersten ook, maar Dennis van Beukering, onze trainer, meende net als enkele anderen dat het 1-1 was.”

De KNVB heeft bestuurslid Eef Jager van FC Presikhaaf maandag telefonisch op de hoogte gebracht van de uitspraak. Dinsdag ontvangt Jager nog een officieel schrijven van de KNVB. Het is nog niet bekend wanneer de wedstrijd wordt uitgespeeld. Mogelijk is dat al op de inhaaldag op zondag 24 oktober.