Dubbel gevoel bij Casper Athmer

3 mei 2014 | Van onze AS-redactie

De titel lonkt voor VVO. Een zege op Loil is zondag voldoende voor de Velpse voetbalploeg om na 18 jaar terug te keren naar de derde klasse. Verdediger Casper Athmer (21), een van de sterkhouders van VVO, kent dubbele gevoelens. Hij vertrekt. Met pijn in het hart.

Afscheid nemen van VVO. Daar wil Casper Athmer liever nog niet aan denken. “Maar ik ga in Delft informatica studeren en daar ook wonen. VVO probeert mij wel te behouden. Dan zou ik in Delft bij een club trainen en zondags bij VVO spelen. Dat betekent elke zondag vier uur in de trein zitten. De kans is dus groot dat ik vertrek.”
Die laatste woorden komen er weifelend uit. Want dat Athmer, als kind van de club, het bij VVO naar zijn zin heeft, staat buiten kijf. “Want VVO heeft een hele sterke selectie. Met individueel goede spelers die ook nog een goed en hecht team vormen. Met de meeste jongens heb ik ook nog in de jeugd gespeeld. Het is een vriendenteam.”

Athmer kwam als tweedejaars A-junior bij het eerste elftal. “Dat was onder trainer Hans Liethof. We verloren toen in de finale van de nacompetitie met 2-1 van VDZ”, herinnert Athmer zich nog goed. “Daarna hebben we onder trainer Dave de Jong nog twee keer de nacompetitie gehaald en weer de promotie net gemist.”
Als het goed is, blijft VVO dit jaar verstoken van de nacompetitie. De titel lonkt. Athmer: “Met nog twee wedstrijden te spelen en vier punten voorsprong op RKPSC mag het nu niet meer misgaan. We hebben dit seizoen alle thuiswedstrijden in winst omgezet en daarin maar vier goals tegen gekregen. Ik heb er ook alle vertrouwen in dat het zondag lukt.”

VVO heeft ook recht op die titel. Met 69 doelpunten voor en slechts 17 tegen steekt de Velpse ploeg ook op dat punt met kop en schouders boven de rest uit. “Ik geloof dat het onze eerste titel wordt in 41 jaar”, zegt Athmer. “Heel mooi dat ik daar onderdeel van uitmaak. Als we het halen, wordt het zondag en ook maandag een groot feest. Maar eerst moeten we ons focussen op de wedstrijd.”
Volgens Athmer komt er na dit seizoen geen leegloop bij VVO. “Joost Baarslag gaat naar De Bataven en Bert Peterse stopt. En ik dan. Afscheid nemen met een titel. Dat is heel mooi, maar ik vind het ook jammer om weg te gaan.”

* De wedstrijd VVO – Loil op sportpark De Pinkenberg in Rozendaal begint zondag 4 mei om 14.00 uur.

Klik hier voor het voetbalprogramma