Dubbel feest voor DFS Arnhem

29 september 2017 | Van onze AS-redactie

Het was zaterdagavond dubbel feest voor DFS Arnhem. De Arnhemse handbalploeg won de thuiswedstrijd tegen Lions 2 met 25-24 en is daarmee als enige ploeg in de eredivisie na drie duels nog zonder verliespunten. Voorafgaand aan de wedstrijd tekenden DFS-voorzitter Hans Takke en Thomas Verheij, eigenaar van Formupgrade, een sponsorovereenkomst. Kortom, dubbel feest voor DFS Arnhem.

DFS Arnhem haalde niet het niveau van de uitwedstrijd van een week eerder bij E&O. Het was echter nog goed genoeg om in sporthal Elderveld het bezoekende Lions  2 te verslaan. Uitblinker bij de Arnhemse ploeg was Dani Blom. De 18-jarige hoekspeler scoorde vier treffers. “De hele ploeg was een zesje, Dani  een acht”, zo liet trainer Osvaldo Gomes (foto rechts) van DFS zijn tevredenheid over de A-junior blijken.
De thuisploeg miste veel kansen, stond in de dekking niet altijd even goed en oogde bij vlagen nonchalant. “En daar ben ik niet tevreden over”, zei Gomes. “Lions 2 is ook geen slechte ploeg en wedstrijden winnen op tachtig procent maakt lui en dat kan je opbreken.” 

Vorig seizoen ging de strijd om de titel tussen E&O en DFS, toen onder de naam van Swift Arnhem. Dit seizoen melden zich meer ploegen aan de top. E&O verloor al twee van de drie duels. Gomes: “De top is breder geworden. Wij hebben nu 6 punten uit 3 duels en ik hoop dat we dit kunnen doorzetten. Zondag gaan we naar Bevo/HC en dan thuis tegen Hellas. Daarna moeten we pieken bij Houten. Ik hoop dat we snel afstand nemen van de nummer drie, want dat neemt de druk weg.”
De eerste twee ploegen van de eredivisie strijden aan het einde van het seizoen met de Nederlandse nummers vijf en zes in een hele competitie over zes speelrondes om twee plaatsen in de BENE-League en daar wil DFS Arnhem bij zijn. Dat betekent dat de Arnhemse ploeg weinig fouten mag maken. “Wij zijn tegen zeven van de elf ploegen favoriet en die mag je niet verliezen. In de onderlinge wedstrijden tussen de betere ploegen pakt iedereen punten van elkaar. Ik verwacht ook niet dat er een ploeg is die er bovenuit gaat steken”, aldus Gomes. “Maar dat Houten verloor bij Tachos vind ik verrassend, de nederlaag van E&O bij BFC wat minder.”

Door de nederlaag van Handbal Houten gaat DFS Arnhem nu alleen aan kop. Dat maakte de avond nog feestelijker, want voorafgaand tekenden voorzitter Hans Takke van DFS en Thomas Verheij, eigenaar van Formupgrade, een sponsorovereenkomst. Formupgrade is een Arnhems beweegcentrum, deskundig op het gebied van fitness, fysiotherapie, manuele therapie, gezonde voeding, sportvoeding, afvallen en gezond leven. De missie van Formupgrade is om de samenleving gezonder en fitter te maken en te houden.

Formupgrade levert DFS Arnhem verzorging en sportfysiotherapie op hoog niveau, waarbij beide partijen de wending willen maken van blessurebehandeling naar blessurepreventie. Daarbij wordt sinds 1 juli al uitgebreid gebruik gemaakt van de fitnessfaciliteiten van Formupgrade. De komende tijd wordt ook gekeken naar gezonde voeding en sportvoeding. DFS Arnhem hoopt op die manier stappen te zetten om professioneler te worden en door de juiste voeding en de juiste oefeningen wordt gestreefd naar verhoging van de effectiviteit van alle trainingsarbeid die geleverd wordt. Eerst zal de focus liggen op de prestatieteams, maar later zullen ook de vele jeugdteams daarbij betrokken worden.

DFS Arnhem – Lions 2 25-24 (15-14).
Scores:
Ruben de Bok 5, Pascal Lucassen 4, Dani Blom 4, Peter Schoenaker 3, Robin Schoenaker 3, Thijs Geurds 2, Sofiane Rhouma 1, Brandon van Londen 1, Toine Bartholomeus 1, Gijs Hoeve 1.

* Foto links midden: Voorzitter Hans Takke van DFS Arnhem en Thomas Verheij van Formupgrade tekenen de sponsorovereenkomst. De spelers Robin Schoenaker (7), Ruben de Bok (21), Gijs Hoeve (8), Stanley Santos (4) en Ruben Moerkerk (5) zijn daarvan getuige. (Foto: John Voermans)

Zaalhandbal
     
Eredivisie      
Zaterdag 23 september 
     
DFS Arnhem  Lions 2              25 – 24
BFC  E&O 26 – 25
Rotterdam Handbal  Bevo/HC 2 33 – 24
Tachos  Handbal Houten             27 – 24
Aristos    Handbal Venlo 31 – 18
Zondag 24 september      
 Aalsmeer 2    Hellas   27 – 25
   
Stand  
DFS Arnhem 3 – 6
BFC 3 – 5
Tachos 3 – 4
Handbal Houten 3 – 4
Aristos 3 – 3
Lions 2 3 – 3
Rotterdam Handbal 3 – 3
E&O 3 – 2
Aalsmeer 2 3 – 2
Hellas 3 – 2
Bevo/HC 2 3 – 2
Handbal Venlo 3 – 0

     
Programma      
Zaterdag 23 september      
E&O  Aristos  
Handbal Venlo  Tachos  
Handbal Houten  Aalsmeer 2  
Hellas  Rotterdam Handbal            
Zondag 24 september
     
Bevo/HC 2  DFS Arnhem (13.00 uur, sporthal De Heuf, Panningen)  
 Lions 2  BFC