Drukke tijden voor Westervoort

7 mei 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Het zijn drukke tijden voor Westervoort. Zondag (10 mei) speelt de ploeg van trainer Pim Scholten (foto) de kampioenswedstrijd in 4D tegen Etten, vanavond (20.00 uur) staat het Arnhem Cupduel (kwartfinale) met AFC Arnhem (za) op de rol.

Sportclub Westervoort verkeert al een beetje in feeststemming. Na de 1-0 overwinning van afgelopen zondag bij RKPSC, de directe concurrent voor de titel in de vierde klasse D, staat de ploeg van trainer Pim Scholten op de drempel van het kampioenschap. Zondag volstaat in de thuiswedstrijd tegen het al gedegradeerde Etten een gelijkspel.

Donderdagavond (vanavond) speelt Westervoort in de kwartfinale van het toernooi om de Arnhem Cup eerst nog tegen de zaterdagvoetballers van AFC Arnhem. Dat duel op het terrein van Eendracht begint om 20.00 uur.
Ondanks de grote competitiebelangen, zal Westervoort zich niet sparen. “Wij gaan volle bak spelen”, zegt trainer Pim Scholten. “Uiteraard krijgen een paar spelers met kleine pijntjes wel rust.”
Westervoort bereikte de kwartfinale door in de eerste ronde een monsterscore neer te zetten bij Eldenia: 3-10. De thuisploeg trad niet in de sterkste formatie aan en dat strafte Westervoort genadeloos af. In de tweede ronde hoefde de ploeg van Pim Scholten niet in actie te komen, omdat tegenstander Elistha geen elftal op de been kon brengen en zich terugtrok.
De zaterdagvoetballers van AFC Arnhem waren in de eerste ronde vrijgeloot. In de tweede ronde werd afgerekend met Arnhemia (1-3), dat net als AFC Arnhem uitkomt in de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal.

De winnaar van het duel AFC Arnhem (za) – Westervoort komt op 28 mei in de halve finale uit tegen de winnaar van de wedstrijd Duno – RKHVV. Dat duel uit de kwartfinale staat voor dinsdag 12 mei op het programma.
De zondagvoetballers van AFC Arnhem plaatsten zich door een 3-2 zege op Rheden al eerder voor de halve finale. Op dinsdag 26 mei is daarin de winnaar van het duel Spero – AVW ’66 de tegenstander.   
Vanaf de kwartfinales worden alle wedstrijden in het toernooi om de Arnhem Cup gespeeld op het terrein van Eendracht.

Arnhem Cup
Programma kwartfinales
Donderdag 7 mei

AFC Arnhem (za) – Westervoort (20.00 uur)
Dinsdag 12 mei
Duno D – RKHVV (20.00 uur) 
Dinsdag 19 mei
Spero – AVW ’66 (20.00 uur)