Kampioensdruk blijkt groot bij SML

2 mei 2016 | Van onze AS-redactie

In de strijd om de titel in de vierde klasse F heeft SML een flinke tik opgelopen. De ploeg van trainer Roberto Straal verloor met 2-1 bij Driel. Concurrent VVO had minder last van de kampioensstress en won met 6-3 bij Jonge Kracht. VVO nam de koppositie weer over van SML. Zaterdag 7 mei (aanvang 18.00 uur) staat op sportpark De Bakenberg de kraker SML – VVO op het programma.

SML heeft het blijkbaar niet zo op de Betuwse ploegen. De Arnhemse formatie leed dit seizoen nederlagen bij Angeren, GVA (Doornenburg) en zondag dus bij Driel. Al die duels werden bovendien gespeeld op natuurgras. Bij Driel maakte Boris de Kok na een opgelopen achterstand nog wel gelijk, maar vlak voor de pauze nam Driel opnieuw de leiding: 2-1. Na de hervatting kon Driel naar hartelust counteren, maar de thuisploeg verzuimde enkele grote kansen te verzilveren. De doelpunten van Driel kwamen op naam van Kevin Dekkers en Richard Willems.
mike-angenentVVO had in Huissen ook gerekend op een loodzware middag, maar de Velpse ploeg nam tegen Jonge Kracht al voor de pauze een 4-0 voorsprong door doelpunten van Marco Corba (0-1 en 0-4), Jillert Krikke (0-2) en Joost Baarslag (0-3). Het werd voor rust plotseling weer een echte wedstrijd toen eerst Mitch Jansen en even later Fatih Sprenkel (rechtstreeks uit een corner) scoorden: 2-4. De spanning keerde volledig terug toen de thuisclub drie minuten na de hervatting een strafschop kreeg en Klaas Venderbosch dit buitenkansje benutte: 3-4.
De bezoekers raakten er niet door van de kook en toen Baarslag in de 70e minuut voor 3-5 zorgde, was het duel beslist. Berni van Vloten bepaalde daarna de eindstand op 3-6. “Wij zijn na de 3-4 rustig gebleven. We hebben daarna geen kansen meer weggegeven en met onze kwaliteiten voorin, weet je dat we die zelf altijd weer krijgen”, vertelde trainer Maik Angenent (foto, rechts) na afloop.
VVO is na de zege op Jonge Kracht en het verlies van SML weer koploper. In de titelrace heeft VVO, dat al 94 keer scoorde, 58 punten uit 24 duels. SML volgt met 57 uit 24.

Zweers, GiovanniVKIn de onderste regionen hield Veluwezoom de hoop levend. De ploeg van trainer Giovanni Zweers (foto, links) behaalde een 3-0 thuiszege op SDOO (goals van Raymond Vermeulen, Joey Weber en Abraham Sylla) en heeft nog steeds een kans te ontsnappen aan directe degradatie. De Velpse ploeg staat weliswaar met 13 punten uit 24 duels nog op de veertiende en laatste plaats, maar RVW (14 uit 24), SDOO (16 uit 24) en Eendracht (17 uit 24) zijn nog te achterhalen. Het Oosterbeekse OVC ’85, dat zondag thuis met 6-1 verloor van HAVO, heeft met nog twee speelrondes voor de boeg, in theorie nog 3 punten nodig voor directe handhaving.

Op die twee laatste speeldagen (zaterdag 7 mei en maandag 16 mei) staat in alle wedstrijden nog wat op het spel. Driel, GVA, Jonge Kracht, Angeren en HAVO strijden nog om twee plaatsen in de nacompetitie om promotie naar de derde klasse.

Resterend programma 4F
Zaterdag 7 mei, 18.00 uur
Angeren – SDOO
Veluwezoom – HAVO
Driel – GVA
Jonge Kracht – DVOL
OSC РEendracht 
RVW – OVC ’85
SML – VVO

Maandag 16 mei, 14.00 uur
DVOL – Veluwezoom
Eendracht – Angeren
GVA – RVW
HAVO – Driel
OVC ’85 – Jonge Kracht
SDOO – SML
VVO – OSC
.