Droomstart voor Oost-Arnhem

3 september 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Oost-Arnhem/Hotel Warnsborn is de competitie in de overgangsklasse D uitstekend begonnen. De korfbalploeg van trainer Erwin Ligt (foto) won in Leusden met 17-11 van Antilopen.

Erwin Ligt had zich geen beter debuut als trainer van Oost-Arnhem kunnen wensen. De Zutphenaar had Antilopen vooraf als een belangrijke titelkandidaat bestempeld, maar het fris acterende Oost-Arnhem toonde geen enkel ontzag voor de thuisclub.
“Onze heren waren gelijkwaardig aan die van Antilopen, maar bij de dames hebben wij het verschil kunnen maken”, sprak een blije Ligt na afloop. “Dat was vooraf ook zo doorgesproken, want ik wist dat 1 goede dame bij Antilopen niet zou spelen. Toen we daar aankwamen, bleek ook een andere dame niet van de partij te zijn.”
In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Na een 6-6 ruststand trok Oost Arnhem na de pauze het initiatief steeds meer naar zich toe en dat vertaalde zich in de score.
“We hebben zeer gedisciplineerd gespeeld”, sprak Ligt. “Zelfs toen we 4 goals voor stonden, bleven we het eerst goed neerzetten om pas daarna de kans te pakken. We hebben heel volwassen gespeeld. Als we deze rust ook in andere wedstrijden kunnen houden, gaan we snel stappen maken.”
Is Oost-Arnhem na deze glansrijke zege nu ook titelkandidaat? Ligt: “Dat gaat veel te ver. Maar deze zege is wel heel goed voor het zelfvertrouwen. Alle opdrachten zijn perfect uitgevoerd en verdedigend zat het potdicht.”

Oost-Arnhem/Hotel warnsborn, eerste aanval: Rick Verdouw 4, Bas Broenink 4, Linda Eijkhout (64. Marloes Smit), Minke de Jager 1.
Eerste verdediging: Marijn Valk (62. Gjalt de Vries), Thijs Broenink,  Roos Verheugt 3, Sanne Ligt 3.