Droom komt uit voor Saskia Wessels

3 februari 2011 | Van onze AS-redactie

Saskia Wessels behoort tot de definitieve selectie van het Nederlands voetbalteam voor meisjes onder 15 jaar. Daarmee ging voor de 14-jarige verdediger van Eldenia C3M een droom in vervulling. De AS-redactie sprak met Saskia.

Beschrijf eens hoe gelukkig je bent.
Saskia Wessels: “Ik ben heel erg blij, maar ik besef het nog nauwelijks. De laatste testwedstrijd was vorige week donderdag en van de 21 speelsters moesten er nog 3 afvallen. Mijn vader belde me dinsdag op school, dat ik bij de definitieve selectie zat. Toen ik het telefoontje kreeg, ben ik de klas uitgelopen. Terug in de klas heb ik het verteld en iedereen begon te juichen. Mij is daarvoor wel 100 keer per dag gevraagd of ik al iets wist.”

Heb je al veel reacties gehad?
“Ja, van mijn team heb ik een taart en een kaart gekregen en bloemen van mijn ouders. En op hyves ben ik door heel veel mensen gefeliciteerd. En van een mevrouw die altijd bij Eldenia komt kijken, heb ik ook bloemen ontvangen. Zij gaat zelfs mee naar Engeland, zo leuk vindt ze het.”

Engeland is de volgende stap?
“We gaan met de ploeg van 20 tot en met 23 februari naar Leicester in Engeland. Daar spelen we 2 interlands tegen de Engelsen, op 21 en 23 februari. Later oefenen we nog tegen Duitsland en België.”

Trotse ouders?
“Ja, zij gaan ook mee naar Engeland. Net als de ouders van 2 andere meisjes uit district Oost die zijn geselecteerd. Dat hebben de ouders al met elkaar afgesproken.”

Van wie heb je het talent, van je vader of je moeder?
“Mijn moeder is geen sportfanaat. Mijn vader wel. Hij wilde vroeger ook het Nederlands elftal halen, maar dat is hem niet gelukt. Hij heeft altijd bij Arnhemia gevoetbald. Nu speelt mijn vader voor het eerste jaar bij Eldenia. In het achtste geloof ik, want hij is al oud. Hoe oud? 46.”

Je zit in vwo-3 op het Olympus College. Hoe gaat het verder met school?
“Tot nu toe heb ik vrij gekregen van school. Ze vinden het ook erg leuk dat een leerling bij het Nederlands team zit. Er wordt ook rekening gehouden met mijn huiswerk. Ik weet niet hoe het zal gaan, als het wat meer wordt. Je hebt natuurlijk speciale scholen voor sporters, maar voorlopig zit ik hier.”

Maak je nu ook snel een overstap naar een betaalde club met vrouwenvoetbal?
“Daar heb ik nog niet over nagedacht. We hebben zaterdag met Eldenia tegen FC Twente gevoetbald. Die ploeg speelt even hoog als wij en we verloren met 1-0. Voorlopig blijf ik bij Eldenia en ik weet ook niet wat de mensen bij de KNVB mij adviseren.”

Droom je al van een mooie voetbaltoekomst en een club in de eredivisie?
“Ik hoop daar op. Ik heb er ook heel veel voor over. Nu ik zo ver ben, ga ik er vol voor. Dat betekent dat ik er ook dingen voor moet laten, zoals feestjes. Mijn favoriet club? Dat is Vitesse, maar daar is geen vrouwenvoetbal.”