Driepunter VDZ A1 bij OVC/Ostrabeke

26 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VDZ A1 heeft in de eerste klasse (26) zijn eerste zege behlaad. De ploeg van trainer Hans Zwartkruis won in Oosterbeek met 3-1 van OVC’85/Ostrabeke A1. De Arnhemse ploeg speelde de gehele tweede helft met 10 man.

EERSTE KLASSE (26)
OVC’85/Ostrabeke A1 – VDZ A1 1-3 (0-2)

VDZ A1 had op sportpark De Bilderberg een superstart. Binnen 15 seconden lag de bal in het Oosterbeekse doel. Vanaf de aftrap ging de bal snel van voet tot voet en via Mischa van de Ven en Julian Markus belandde de bal bij Boris de Kok, die van dichtbij doelman Glenn Möller passeerde: 0-1. In de vierde minuut was het opnieuw raak voor de gasten, toen Martijn Bunschoten op links doorbrak en een scherpe voorzet losliet. De inlopende Bram Langelaar kon simpel scoren. De treffer ging echter niet door, omdat de goed fluitende arbiter het vlagsignaal van de Oosterbeekse grensrechter honoreerde.
Nadat VDZ A1 enkele kansen had laten liggen, werd het op slag van rust toch 0-2. Uit een vrije trap van Martijn Bunschoten kopte Julian Markus raak. In de laatste minuut van de eerste helft ging het mis bij de bezoekers. Martijn Wielema speelde te kort terug op doelman Jelmer van de Wiiteloostuijn (foto), waarna de Oosterbeekse spits net iets eerder bij de bal was dan de Arnhemse keeper. De aanvaller viel over de voet van de doelman en de kans was daarmee verkeken. De overtreding was licht, maar de arbiter kon niet anders dan de rode kaart trekken.
Aanvaller Boris de Kok van VDZ trok vervolgens het keepersshirt aan en redde meteen bij de toegekende vrije trap. De bezoekers kwamen na rust ondanks de numerieke minderheid niet in problemen. Twintig minuten voor tijd scoorde Tony Soli na een prachtige individuele actie 0-3. Uit een corner van Christiaan Prijs redde Dwight Frenk met een kopbal daarna de eer voor de Oosterbeekse ploeg: 1-3. Vlak voor tijd scoorde ook VDZ nog een keer via Martijn Verheij, maar ook ditmaal honoreerde de arbiter het vlagsinaal wegens buitenspel.
Trainer Hans Zwartkruis had een goed VDZ gezien. “We hadden alleen meer goals kunnen maken. Maar als je de hele tweede helft met 10 man speelt en je geeft geen kansen weg, dan heb je het goed gedaan. En dan werden er ook nog twee goals ten onrechte afgekeurd.” 
VDZ A1 staat met 4 punten uit 4 duels op een achtste plaats. DIO’30 A1 gaat met 10 uit 4 aan kop. Beuningse Boys A1, Bemmel A1 en Blauw Wit A1 volgen met 9 punten.

Uitslagen Eerste klasse 26
Beuningse Boys A1 – ONA’53 A1     3-1
DIO’30 A1 – Bemmel A1                  2-0
OVC’85/Ostrabeke A1 – VDZ A1     1-3
De Bataven A1 – Jonge Kracht A1    1-3
Hatert A1 – Fortissimo A1               2-2
Blauw Wit A1 – Leones/DSZ A1       3-2