Driepunter RKHVV, debuut Luuk Awater

9 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

RKHVV heeft in de hoofdklasse C de eerste drie punten gepakt. De Huissense ploeg won met 2-1 bij Rigtersbleek. Doelman Luuk Awater (20, foto) maakte zijn competitiedebuut. Hij verving de zieke Fabian Philips.

Na het laatste fluitsignaal in Enschede haalde heel RKHVV opgelucht adem. De eerste driepunter was binnen. “Het was nog even spannend, want een paar minuten voor tijd kregen we nog een goal tegen”, zei trainer Frans Koenen van RKHVV. “We hadden het al veel eerder af moeten maken.”
De Huissenaren hadden in de eerste helft een 2-0 voorsprong genomen door Branco de Kock en Jop van Steen. Het tweetal liet een aantal andere mogelijkheden onbenut.
“Na rust zakten we ook wat weg. Dat zal ook met het weer te maken hebben gehad”, constateerde Koenen, die blij was met de winst, maar ook met het optreden van doelman Luuk Awater. “Fabian Philips was ziek, dus Luuk moest in de goal. Petje af, want hij heeft het prima gedaan en geen fouten gemaakt. aan de tegengoal kon hij niets doen. dat is toch een geruststellende gedachte als je zo’n jonge keeper achter de hand hebt op dit niveau.”

Uitslagen Hoofdklasse C
NEC – Be Quick 1887                     1-2
Hoogeveen – Alcides                     0-1
De Bataven – Quick’20                   2-1
Longa’30 – Rohda Raalte               1-1
Rigtersbleek – RKHVV                    1-2
Nieuw Buinen – OJC Rosmalen       1-5
MSC – Juliana’31                            1-2