Drie punten aftrek voor De Paasberg

27 februari 2014 | Van onze AS-redactie

De tuchtcommissie van de KNVB heeft De Paasberg drie punten in mindering gebracht naar aanleiding van ongeregeldheden in het duel met VVLK. Speler Jani van der Bend kreeg een schorsing van drie jaar opgelegd.

VVLK – De Paasberg, een wedstrijd in de vijfde klasse G van het zondagvoetbal, werd op 2 februari een kwartier voor tijd bij een 0-1 stand door arbiter Nissen gestaakt. De tuchtcommissie van de KNVB achtte bewezen dat speler Jani van den Bend van De Paasberg fysiek geweld heeft gebruikt tegen de scheidsrechter. Ook andere spelers van de Arnhemse ploeg lieten zich verbaal niet onbetuigd.
De tuchtcommissie kwam tot het oordeel dat er echter geen sprake was geweest van een collectief excessieve overtreding. In dat geval was de straf voor De Paasberg veel zwaarder zijn uitgevallen. De clubs was dan uit de competitie gehaald, omdat de Paasberg nog een voorwaardelijke straf tot het einde van het seizoen heeft lopen na een eerdere zwaar incident.
In de vijfde klasse G gaat het Nijmeegse DVE-Trajanus aan kopmet 40 punten uit 16 duels. De Paasberg volgde op 2 punten, maar de achterstand is na de uitspraak van de tuchtcommissie gegroeid tot 5 punten.