Drie keer een Bugter op het podium?

15 juni 2013 | Van onze AS-redactie

Drie leden van de familie Bugter maken zondag hun opwachting in de wielerronde van Elden. Vader Frans (sportklasse) en de zoons Jasper (junioren) en Luuc (amateurs, foto links) gaan voor de prijzen. Drie keer een Bugter op het podium?

Winnen in je woonplaats. Het is de droom van iedere renner. Luuc Bugter was er in de vorige editie van de Ronde van Elden al dichtbij. “Ik werd vierde, maar daar was ik toen best blij mee”, vertelt de 19-jarige Eldenaar.
Zondag behoort Bugter in Elden tot de favorieten. Ronald Roos uit het Belgische Merksplas en Robin Wennekes uit Dodewaard zijn volgens de Eldense belofterenner zijn grootste concurrenten. “Robin is een sprinter. Daar moet je niet op de meet mee aankomen, dus ik moet proberen eerder weg te rijden”, zegt Bugter, die op zaterdag 22 juni meedoet aan het NK voor beloften in Kerkrade. “Die wedstrijd valt niet te vergelijken met die in Elden. In Kerkrade gaat het over 150 kilometer op een heel lastig parcours. Maar je neemt wel de snelheid uit Elden mee.”
Voor de ronde van Elden hebben zich inmiddels 86 renners aangemeld voor de wedstrijd over 80 kilometer. Daarvoor komen de renners in de sportklasse (start 11.00 uur, 40 km, 108 voorinschrijvingen) en de junioren (start 12.15 uur, 60 km, 44 voorinschrijvingen) in actie. “Jasper maakt bij de junioren ook kans op het podium”, zegt Luuc Bugter over zijn broer. “En mijn vader? Haha, voor hem zit er denk ik geen podiumplek in.”
Aan de wedstrijd bij de elite/amateurs doen de volgende renners uit de directe omgeving van Arnhem mee: Antal den Breejen, Guido Benthem, Robin van Dijk, Jitze Eggink, Ralf Steegs, Rick Vogelpoel, Hans Vonk, Joost van den Weerd (allen Arnhem), Mark van Dijk (Duiven), Frank Molenaar (Doorwerth), Tim Jansen (Rheden) en Mario Willemsen (foto rechts, Huissen).

Programma Ronde van Elden
Zondag 16 juni

11.00 uur: sportklasse, 40 km
12.15 uur: junioren, 60 km
15.00 uur: amateurs/elite/beloften, 80 km