Doven volleyen op jubileumtoernooi

7 maart 2014 | Van onze AS-redactie

Dovensportvereniging Liever Sportiever houdt zaterdag 8 maart voor de 25ste maal het grootste dovenvolleybaltoernooi van Nederland. Meer dan 65 teams uit binnen- en buitenland doen mee aan het evenement in de Arnhemse sporthal Valkenhuizen.

In verband met het 25-jarig bestaan van Liever Sportiever wordt dit evenement deze jaargang extra feestelijk. Veel doven en slechthorenden en mensen uit hun directe omgeving komen uit heel Nederland en Duitsland om deel te nemen aan dit toernooi van 9.30 uur tot 18.00 uur. De toegang is gratis.
Overal waar je maar kijkt, zie je wapperende handen, als teken dat velen gebruik maken van de prachtige gebarentaal Ook aan de kinderen is gedacht. Voor de allerkleinsten is er een kinderhoek en voor de wat grotere kinderen is er een sportinstuif georganiseerd. De bekende ballonnenkunstenaar clown Patrick is ook aanwezig. Deelname aan de kinderhoek/sportinstuif is gratis, de kinderen krijgen na afloop een kleine verrassing.

Om 17.30 uur zal wethouder Margreet van Gastel de officiële prijsuitreiking verrichten. Meer informatie over Liever Sportiever vindt u op www.lieversportiever.nl.
Na het volleybaltoernooi vindt in samenwerking met Sky Way de officiële afterparty van het toernooi plaats. Dit Sencity muziekevenement speelt zich af in Musis Sacrum in Arnhem. Het is de tweede keer dat er in Arnhem een dergelijk muziekevenement te beleven is. Het thema van dit Sencity evenement is ‘The masked Edition’. Doven en slechthorenden kunnen daar samen met horenden de passie en emotie van muziek ervaren. Voor meer informatie: zie www.sencity.nl