Doorbreekt AVW’66 Betuwse hegemonie?

20 mei 2014 | Van onze AS-redactie

De Bataven en Spero plaatsten zich al voor de halve finale van het toernooi om de Arnhem Cup. Titelhouder AVW ’66 kan de Betuwse hegemonie in 2014 doorbreken als het dinsdagavond op het terrein van Eendracht (20.00 uur) in de derde kwartfinale Sportclub Bemmel verslaat.

AVW ’66 en Bemmel kunnen alles op het toernooi om de Arnhem Cup gooien. Beide ploegen hebben geen nacompetitieverplichtingen en kunnen het seizoen met het winnen van de Arnhem Cup nog wat glans geven.
Bemmel speelde in de eerste klasse E van het zondagvoetbal geen rol van betekenis. De Betuwse formatie mocht nog heel even ruiken aan een periodetitel, maar ook die kans ging na enkele opeenvolgende nederlagen verloren.
In het toernooi om de Arnhem Cup leverde Bemmel een prima prestatie. De ploeg van trainer Ernst van Nispen versloeg in Arnhem in de eerste ronde favoriet en klassegenoot FC Presikhaaf met 1-0. In de tweede ronde hoefde Bemmel niet in actie te komen, omdat tegenstander MASV zich terugtrok en zich zo automatisch plaatste bij de laatste acht.

AVW ’66 redde het dit seizoen net niet in de eerste klasse D van het zaterdagvoetbal. Na het behaalde kampioenschap in de tweede klasse in 2013 bleek de Westervoortse ploeg ondanks het vertrek van enkele spelers voetbaltechnisch een klasse hoger prima mee te kunnen komen, maar verspeelde het in een groot aantal wedstrijden in de slotfase nog een gelijkspel of een overwinning. Het leidde uiteindelijk tot directe degradatie.
De ploeg van het trainersduo Stef van Meerveld/Wim Pol bereikte eenvoudig de kwartfinale van het toernooi om de Arnhems Cup. Met de zaterdagvoetballers van Eendracht (10-0) en de zondagse vierdeklasser Angeren( 7-1) had AVW ’66 geen enkele moeite.
AVW ’66 is titelverdediger. De Westervoorters wonnen de Arnhem Cup in 2013 door in de finale (eindstand 1-1) ESA na strafschoppen te verslaan.

Na het duel AVW ’66 – Bemmel staan op dinsdag 27 mei in de laatste kwartfinale hoofdklasser RKHVV en eersteklasser Babberich tegenover elkaar. Ook dat duel wordt gespeeld op het terrein van Eendracht.

Arnhem Cup
Kwartfinales

Uitslagen
Eldenia – De Bataven             0-1
De Paasberg – Spero             0-8
Programma
Dinsdag 20 mei, 20.00 uur: Bemmel – AVW ’66 (3)
Dinsdag 27 mei, 20.00 uur: Babberich – RKHVV (4)

Halve finales
Dinsdag 3 juni, 20.00 uur: Spero – winnaar (3)
Donderdag 5 juni, 20.00 uur: De Bataven – winnaar (4)

Finale
Zaterdag 14 juni, 19.30 uur
Alle duels worden gespeeld op het terrein van Eendracht in Arnhem.