Dolblij met eerste grote prijs

13 juni 2011 | Van onze AS-redactie

“Dit is mijn eerste grote prijs”, zei een dolblije Rik van Hardeveld, de Arnhemse verdediger van De Bataven. Zijn ploeg won maandag, voor een kleine duizend toeschouwers, voor de derde keer de Arnhem Cup. De Gendtse ploeg was met 3-0 te sterk voor FC Presikhaaf.

De titelhouder werd onttroond en daar viel niets op af te dingen. “Ik had op meer tegenstand gerekend”, zei Van Hardeveld na afloop. “Presikhaaf had toch RKHVV uitgeschakeld. Ik had ook verwacht dat ze er wat korter op zouden zitten. Als je het voetballend niet redt, kun je wat dichter op de man gaan staan.”
Dat lukte Presikhaaf niet en dat had ook met de kwaliteiten van De Bataven te maken. Van Hardeveld: “Presikhaaf had tegen RKHVV laten zien sterk in de duels te zijn. Onze trainer had daarom aangegeven niet vanuit stand te spelen, maar de bal steeds in de loop mee te geven. En dat is zeker na rust goed gelukt.”
Voor de pauze kon De Bataven het verschil nog niet maken. Na de openingstreffer van Bart Vermeulen knakte er iets bij Presikhaaf. “Vanaf dat moment ging het gemakkelijker”, vond ook Van Hardeveld, die niet lang na de 2-0 van Twan Derksen het veld met een blessure moest verlaten. “Ik had al wat last van mijn kuit en na die tik kon ik niet verder”, doelde Van Hardeveld op de tackle van Michel de Kinkelder. “Maar bij 2-0 ga je al met een goed gevoel van het veld.”
Nadat Harald Berendsen nog een strafschop voor De Bataven had gemist, maakte Twan Derksen er met een fantastische uithaal in de slotfase nog 3-0 van.
Van Hardeveld had daarmee eindelijk een prijs te pakken. “Dat geeft een geweldig gevoel”, zei de verdediger, die al uitkijkt naar volgend seizoen. “Alleen Harald Berendsen stopt en we krijgen er een paar spelers bij. We moeten dan maar gewoon voor de titel gaan.”

 

Rik van Hardeveld met de Arnhem Cup. (foto: Sjors Dreuning)