Doek is gevallen voor UDI 1896

27 maart 2011 | Van onze AS-redactie

Het doek is gevallen voor UDI 1896. De Arnhemse handballers zijn gedegradeerd uit de Regioklasse B. UDI pakte weliswaar een punt tegen Snelwiek (23-23), maar concurrent Loreal 2 won met 24-23 van Jupiter.

Het gat met Loreal 2 is nu 4 punten, onoverbrugbaar met nog 1 wedstrijd te gaan voor UDI. “We moeten ons er bij neerleggen”, zei Fred Wieland gelaten. De trainer had stiekem nog op een wonder gehoopt, maar dat bleek in werkelijkheid niet haalbaar.
Toch is er mogelijk nog een sprankje hoop voor de Arnhemmers. Volgens Fred Wieland willen de eerste vier ploegen uit de eerste klasse namelijk niet promoveren. Hoe het handbalverbond daarmee omgaat en of gedegradeerde ploegen dan alsnog hun plaats mogen behouden, is niet duidelijk. 
Wel duidelijk is dat UDI 1896 volgend seizoen een team heeft dat goed kan meedraaien in de Regioklasse. Dit seizoen heeft de ploeg ongelooflijk veel pech gehad en kwam met een lawine aan blessures te zitten. Daar is weer licht in gekomen, bovendien heeft UDI al een aantal echte versterkingen binnen gehaald.
Tegen Snelwiek speelden de Arnhemmers zondag een goede wedstrijd en hadden in de beginfase zelfs de mogelijkheid om een groot gat te slaan. Dat lukte echter niet. UDI had wel steeds een kleine voorsprong maar kon niet weglopen, mede omdat Joris Grob en Clifford Suiters vooral na rust een aantal mooie kansen misten. In de slotfase kwam Snelwiek op gelijke hoogte: 23-23.
UDI eindigde daardoor op elfde en voorlaatste plaats in de Regioklasse B.