‘Directeuren Vitesse ter discussie’

7 juni 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De onrust bij Vitesse houdt aan. Na het gedwongen vertrek van trainer John van den Brom lijken nu algemeen directeur Paul van der Kraan en technisch directeur Ted van Leeuwen (foto) ter discussie te staan. Dat meldt vi.nl.

Eigenaar Merab Jordania wil de organisatie doorlichten. Dat melden volgens Voetbal International bronnen binnen de club. Eerder moest commercieel directeur Marie-José Helle al het veld ruimen.
‘Dit is een volledig interne aangelegenheid en het is niet opportuun daar nu inhoudelijk op te reageren’, zegt woordvoerster Esther Bal van Vitesse op vi.nl.
Van der Kraan en Van Leeuwen lijken niet meer op dezelfde lijn te zitten als clubeigenaar Merab Jordania. De twee directeuren gaven eerder aan trainer John van den Brom voor de club te willen behouden, maar dat druiste in tegen de wens van Jordania. Van Leeuwen noemde het vertrek van Van den Brom, met wie hij ook nog samenwerkte bij AGOVV, zelfs ‘onbespreekbaar’. Clubbaas Jordania had uiteraard het laatste woord en Van den Brom vertrok naar Anderlecht.
De controverse tussen Jordania enerzijds en Van der Kraan en Van Leeuwen anderzijds is opmerkelijk. De laatste twee staan bekend als ‘overlevers’. Na het gedwongen vertrek van technisch directeur Marc van Hintum, in de zomer van 2010, nam hoofdscout Ted van Leeuwen zijn functie als ‘td’ over. In oktober 2010 kreeg trainer Theo Bos, die op dat moment nog met een matige selectie werkte, zijn congé. Ongetwijfeld op aandringen van Jordania. Van der Kraan en Van Leeuwen namen het toen niet op voor Bos.