Dione Housheer verlaat AAC 1899

19 mei 2015 | Van onze AS-redactie

Handbalster Dione Housheer vertrekt bij de Arnhemse tweededivisionist AAC 1899. De 15-jarige jeugdinternational speelt volgend seizoen in Cothen bij Fortissimo, dat afgelopen seizoen in de eerste divisie op een gedeelde derde plek eindigde.

Behalve naar Fortissimo maakt Housheer ook de overstap naar de HandbalAcademie op Papendal. De HandbalAcademie is één van de belangrijkste speerpunten binnen het talentontwikkelingsbeleid van het Nederlands Handbal Verbond. Op Papendal is plaats voor maximaal 25 talenten. Op het Nationaal Sportcentrum is een leefsituatie gecreëerd waar wonen, studie en trainen op elkaar aansluiten. Ook de Arnhemse international Estavana Polman maakte deel uit van de HandbalAcademie.
 
Housheer kwam drie seizoenen uit voor AAC 18999 en zat na haar periode in de B1- en A1-junioren afgelopen jaar vast bij de eerste selectie. De Ulftse behoorde tot de beste schutters van haar ploeg. AAC 1899 eindigde dit seizoen in de tweede divisie B als zevende.

Housheer behoort tot de selectie van Nederland onder 17 jaar. Met die ploeg plaatste de Achterhoekse zich in maart van dit jaar in het Georgische Kutaisi voor het EK, dat van 13 tot 23 augustus in Macedonië wordt gehouden.