Dinsdagavond vier duels in Arnhem Cup, DVOV, Westervoort en Eendracht trekken zich terug uit jubileumtoernooi

16 april 2019 | Van onze AS-redactie

In de eerste ronde van het toernooi om de Arnhem Cup staan vanavond slechts vier wedstrijden op de rol. Drie duels zijn van het programma geschrapt, omdat Westervoort, DVOV en Eendracht zich hebben teruggetrokken. AVW ’66, VDZ en Eldenia zijn daardoor automatisch geplaatst voor de kwartfinale. Donderdag komen SC Rheden en Elsweide nog tegen elkaar uit.

Het terugtrekken van eerder OVC ’85 en nu van Eendracht, Westervoort, en DVOV is een smet op de jubileumeditie van het toernooi om de Arnhem Cup, dat dit jaar voor de 50e keer wordt gehouden. Eendracht was vorig jaar nog verliezend finalist tegen AVW ’66. “De ploegen die zich hebben teruggetrokken hebben personele problemen of kunnen geen representatief elftal op de been brengen”, vertelt toernooileider Ben van der Horst. “Het toont aan hoe het bij de clubs gesteld is. Het verval in de regio is duidelijk, maar het is ook een landelijke trend. “

Ben van der Horst (links) met Albert van ’t Blik van hoofdsponsor PACKcenter.

Van der Horst had graag gezien dat de 50e editie op dit punt vlekkeloos zou zijn verlopen. “Het is zonde, maar het is ook niet voor de eerste keer in de historie van het toernooi dat clubs zich terugtrekken. Jammer dat het vaak op het laatste moment gebeurt.”
Zondag meldde Eendracht zich af, daar kwam maandagochtend Westervoort bij en DVOV liet maandagavond weten over onvoldoende spelers te beschikken om een elftal op de been te krijgen.
“Late afmeldingen zijn vervelend”, meent Van der Horst. “Zeker voor de thuisspelende club, die op organisatorisch vlak, zoals bezetting van kantine, een en ander heeft moeten regelen. Als organisatie moeten wij de clubs inlichten en de KNVB, maar ook de scheidsrechter moet worden afgebeld.”

De wedstrijden om de Arnhem Cup vallen in een periode waarin ook de competitie in een beslissend stadium is gekomen. Van der Horst kan daar niets mee. “Vorig seizoen hebben we 35 clubs aangeschreven om te praten over de opzet van het toernooi. Niemand heeft gereageerd en omdat er geen enkele respons was, hebben we de avond toen afgebelazen.

Van der Horst kijkt al vooruit. “Het is heel jammer als clubs zich terugtrekken, maar zoals het er nu naar uitziet staan er prachtige kwartfinales op het programma. We hebben dus iets om naar uit te kijken.”

Arnhem Cup
Eerste ronde
Programma
Dinsdag 16 april
(A) AVW 66 – Eendracht (Eendracht heeft zich teruggetrokken)
(B) De Paasberg (za) – SML (19.00 uur)
(C) RKHVV – Arnhemse Boys (19.30 uur)
(E) VDZ – DVOV (DVOV heeft zich teruggetrokken)
(F) MASV – Jonge Kracht (20.00 uur)
(G) ESA – Arnhemia (19.00 uur)
(H) Eldenia – SC Westervoort (Westervoort heeft zich teruggetrokken)
Donderdag 18 april, 20.00 uur
(D) Elsweide – SC Rheden (terrein SC Rheden, 20.00 uur)
Kwartfinales
23 april: AVW ’66 – winnaar (B)
25 april: winnaar (C) – winnaar (D)
30 april: VDZ – winnaar (F)
2 mei: winnaar (G) – Eldenia