Dinsdag 7 duels in Arnhem Cup

2 mei 2011 | Van onze AS-redactie

In het toernooi om de Arnhem Cup staan dinsdag 3 mei 7 wedstrijden op het programma.  De winnaars plaatsen zich voor de kwartfinales. Arnhemia is al kwartfinalist, omdat De Paasberg zich terugtrok.

Hoofdklasser Babberich/Liemers, dat in de 42ste editie voor het eerst meedoet aan het toernooi om de Arnhem Cup, ontvangt eersteklasser De Bataven. De winnaar van dat duel mag het in de kwartfinale opnemen tegen de winnaar van de Betuwse derby tussen Spero en Angeren.
FC Presikhaaf, dat het toernooi in 2010 won, krijgt het in de tweede ronde niet gemakkelijk. De ploeg van trainer Dennis van Beukering brengt een bezoek aan het uit de hoofdklasse gedegradeerde Rheden. De winnaar van Rheden-FC Presikhaaf krijgt in de kwartfinale te maken met DVV of Jonge Kracht, de winnaar in 2009. Die 2 clubs staan dinsdagavond in Duiven tegenover elkaar.
Tenminste één zaterdagvierdeklasser zal de kwartfinale halen. Het Velpse DVOV  stuit op sportpark De Pinkenberg op Duno. De winnaar speelt in de kwartfinale tegen Arnhemia.
Als de zaterdagvoetballers van SC Oranje, uitkomend in de vierde klasse A, de laatste 8 willen bereiken, zullen ze moeten stunten tegen RKHVV. De Huissense ploeg kan zich volledig richten op de Arnhem Cup, want de formatie van trainer Frans Koenen is vrijwel zeker van nog een seizoen hoofdklassevoetbal. De winnaar speelt in de kwartfinale tegen VDZ of OVC’85, dat zondag kampioen werd in de vijfde klasse F van het zondagvoetbal. VDZ en OVC’85 treffen elkaar dinsdagavond op het Arnhemse sportpark ’t Cranevelt.
De kwartfinales worden gespeeld op dinsdag 17 mei, vrijdag 20 mei, dinsdag 24 mei en vrijdag 27 mei. Alle wedstrijden vanaf de kwartfinales vinden plaats op het terrein van voetbalvereniging Elsweide in Arnhem.

Programma Arnhem Cup, dinsdag 3 mei, tweede ronde:
DVOV – Duno (19.00 uur)
Babberich/Liemers – De Bataven (19.00 uur)
Spero – Angeren (20.30 uur)
SC Oranje (za) – RKHVV (19.00 uur)
VDZ – OVC ’85 (20.00 uur)
Rheden – FC Presikhaaf (20.00 uur)
DVV – Jonge Kracht (20.00 uur)