DFS hoopt op herstel tegen BFC

13 oktober 2018 | Van onze AS-redactie

De handballers van DFS Arnhem kunnen zich na de lelijke misstap van afgelopen zondag bij Bevo/HC (34-22 verlies) geen puntenverlies permitteren. Zaterdagavond krijgt de ploeg van trainer Fred Michielsen de kans het geschonden blazoen weer wat op te poetsen. In sporthal Rijkerswoerd is dan BFC te gast. de aanvang is 19.00 uur.

DFS, spelend zonder Gijs Hoeve (werkverplichtingen), liep zondag door de beschamende nederlaag de koppositie in de eredivisie mis. Een dag eerder speelden de medekoplopers Hellas en Houten tegen elkaar gelijk (24-24). “We hadden een punt uit kunnen lopen, maar we hebben we ons voor een wedstrijd op zondagmiddag blijkbaar niet kunnen motiveren”, sprak trainer Fred Michielsen, die zijn ploeg op alle fronten zag worden afgetroefd door het nog puntloze Bevo/HC 2. “Het was een wanvertoning.”

Bevo/HC 2 trad aan met twee spelers uit de hoofdmacht, maar dat had volgens Michielsen geen rol mogen spelen. “Ook dan moet je die wedstrijd winnen. We hebben zelf ons niveau niet gehaald.”
De Arnhemse doelman Martijn ten Velde, afkomstig van DFS (voorheen Swift) bleek een enorme sta-in-de-weg. “Die jongen keepte geweldig. Hij had zich blijkbaar heel goed voorbereid”, sprak Michielsen lovend over de Bevo-doelman, die meer dan vijftig procent van de schoten stopte.
Toch moesten de spelers van DFS vooral naar zichzelf kijken. De Arnhemmers misten zelfs drie strafworpen op rij en schoten vrij voor doel over. Michielsen: “Dat had alles te maken met focus en een gebrek aan concentratie. We hebben het gewoon weggegeven. met elkaar, inclusief kader.”

Zaterdagavond (vanavond) neemt DFS het thuis op tegen BFC, dat vorige week zaterdag de eerste twee punten binnen sleepte tegen Aristos. Voor eigen publiek zal de Arnhemse ploeg ongetwijfeld wat recht willen zetten.

Na het mannenduel DFS – BFC nemen de handbalsters van DFS het in sporthal Rijkerswoerd op tegen het Zevenaarse OBW. Dat duel begint om 20.30 uur. Woensdag troffen beide ploegen elkaar ook in het landelijk bekertoernooi. DFS plaatste zich voor de volgende ronde door in Zevenaar met 21-20 te winnen.

Bevo/HC 2 – DFS Arnhem 34-22 (15-9).
Doelpunten DFS: Ruben de Bok 8, Thijs Geurds 6, Sofiane Rhouma 2, Brandon van Londen 2, Toine Bartholomeus 2, David Petit 1, Imco Schiebergen 1.

* Foto geheel boven: Ruben de Bok, toposcorer in het duel met Bevo/HC 2, hier in actie in de thuiswedstrijd tegen Volendam 2. (Foto: John Voermans)
* Foto rechtsmidden: David Petit, in actie tegen Volendam 2.

EREDIVISIE
MANNEN
Uitslagen
Zaterdag 6 oktober
BFC – Aristos                               33-20
Hellas – Houten                          24-24
Tachos – Volendam 2                40-26
E en O – Lions 2                          34-25
Zondag 7 oktober
Bevo/HC 2 – DFS Arnhem        34-22
Quintus 2 – Aalsmeer 2              24-32
Stand
Hellas                      4-7
Houten                    4-7
DFS Arnhem          4-6
Aalsmeer 2             4-5
Tachos                     4-4
E en O                     4-4
Lions 2                    4-4
Volendam 2            4-3
Bevo/HC 2             4-2
Quintus 2               4-2
BFC                         4-2
Aristos                    4-2
Programma
Zaterdag 13 oktober
Tachos – E en O
Houten – Lions 2
DFS Arnhem – BFC (19.00 uur, sporthal Rijkerswoerd)
Aristos – Hellas
Volendam 2 – Quintus 2
Zondag 14 oktober
Aalsmeer 2 – Bevo/HC 2